IPJ Cluj Buletin informativ - 09.01.2023

Nr. 847604/4 din 9 ianuarie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR PENTRU SIGURANȚA RUTIERĂ
 
 
330 de sancțiuni contravenționale aplicate pentru abateri de la normele rutiere, în cadrul acțiunii rutiere derulate în acest sfârșit de săptămână. Peste 120 dintre acestea în urma înregistrărilor cu aparatele radar.
 
 
În perioada 6-8 ianuarie a.c., polițiștii rutieri au demarat o acțiune la nivelul întregului județ, pentru asigurarea unui climat rutier sigur, încurajarea conduitei prudente la volan și prevenirea evenimentelor negative în trafic.
 
Pe parcursul activităţilor desfăşurate au fost constatate și aplicate în total 330 de abateri de natură contravențională.
 
De asemenea, polițiștii au reținut 30 de permise de conducere și 13 certificate de înmatriculare.

 
Totodată, s-a urmărit depistarea și tragerea la răspundere penală a conducătorilor auto care se află sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise, context în care au fost constatate 5 infracţiuni.
 

 
 
LA VOLANUL UNUI AUTOTURISM FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE  - REȚINUT 24 DE ORE
 
 
La data de 7 ianuarie a.c, polițiștii Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au identificat în trafic un bărbat de 38 de ani, din comuna Chinteni, care se deplasa cu un autoturism, fără a deține permis de conducere.
 
Pe numele acestuia a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind demarate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.
 
Acesta a fost surprins de polițiști în jurul orei 03.00, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe raza municipiului Cluj-Napoca, strada Baba Novac, având permisul de conducere anulat.
 
Bărbatul a fost introdus într-un Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
 
 
 
REZULTAT POZITIV INDICAT DE DRUGTEST
 
La data de 8 ianuarie a.c., în jurul orei 02.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla au oprit pentru control autoturismul condus pe strada Piața Libertății, de un tânăr de 19 ani, din același municipiu.
 
Testarea cu aparatul drugtest a indicat prezența substanțelor psihoactive, astfel că tânărul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării probelor biologice.
 
În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Cluj Buletin informativ - 12.01.2023

12 Jan 2023 636

IPJ Cluj Buletin informativ - 06.01.2023

06 Jan 2023 1426

IPJ Cluj Buletin informativ - 29.12.2022

29 Dec 2022 822