IPJ ClujLa volan sub influența alcoolului

Nr. 847604/132 din 28.05.2023
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI, LA VOLANUL UNUI AUTOTURISM
 
La data de 28 mai a.c., în jurul orei 08.30, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Apahida au interceptat în trafic, pe DJ 103G, în localitatea Gheorgheni, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Cluj-Napoca.
 
La testarea cu aparatul etilotest, bărbatului i-a fost înregistrată concentrația de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
 
 
ACȚIUNI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR
 
În perioada 26-28 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla și Secției 7 Poliție Rurală Gherla au acționat în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră și impunerii unui climat de disciplină rutieră în rândul participanților la traficul rutier, pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză și a conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

 
Activitățile întreprinse de polițiști au condus la constatarea și aplicarea a 38 de sancțiuni contravenționale, majoritatea abaterilor fiind înregistrate pentru încălcarea regimului legal al vitezei.
 
Totodată, au fost constatate trei infracțiuni la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere și alte două fapte de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ClujLa volan sub influența alcoolului

23 Aug 2023 467

IPJ ClujLa volan sub influența alcoolului

26 Jul 2023 542

IPJ ClujMaterial lemnos confiscat de polițiști

01 May 2023 540