IPJ Galați Buletin informativ - Accidente rutiere

Nr. 893981 din 19 iulie 2021
 
 
 
ACCIDENTE RUTIERE ÎN WEEKEND
 
 
             La data de 16 iulie a.c., în jurul orei 18.30, polițiștii Serviciului Rutier Galați au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe DE-581, la intersecția cu DJ252G, în afara localității Munteni, în urma căruia o persoană a fost rănită.
             La fața locului, polițiștii au constatat că accidentul, în care au fost implicate două autoturisme, conduse de doi tineri, ambii cu vărsta de 22 ani, s-ar fi produs pe fondul nepăstrării distanței corespunzătoare în mers. În urma acestui eveniment rutier a  rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului aflat în autoturismul din față a direcției de deplasare.
             Conducătorii auto implicați în accident au fost testați alcoolscop, rezultatul fiind negativ.
             Polițiștii au întocmit dosar penal, în cauză, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
 ***
 
             Un alt accident rutier s-a produs, a doua zi, în data de 17 iulie, în jurul orei 11:45, pe strada Traian, din municipiul Galați, soldându-se cu rănirea unui motociclist.
             Din primele verificări efectuate la fața locului de către polițiști din cadrul Biroului Rutier Galați, s-a stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 62 ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada mai sus menționată, având direcția de deplasare dinspre strada Brăilei către strada Tecuci, a schimbat direcția de mers de pe o banda II pe banda I și ar fi intrat în coliziune cu un motociclu, condus în aceeași direcție de mers de un alt bărbat, în vârstă de 56 ani, domiciliat tot în municipiul Galați.
             În urma acestui eveniment rutier a  rezultat vătămarea corporală ușoară a motociclistului. Ambii conducători auto au fost testați alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.
             Și în acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de Vătămare corporală din culpă și efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările concrete în care s-a produs accidentul.
 
***
 
             La data de 18 iulie a.c., în jurul orei 14:15, polițiștii Biroului Rutier Galați au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, în sensul giratoriu de la  intersecția străzilor Nae Leonard, Basarabiei și Tecuci, din municipiul Galați, în urma căruia o persoană a fost rănită.
             Din primele verificări efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că victima, un adolescent în vârstă de 17 ani, ar fi fost acroșat de un autoturism, în timp ce se deplasa pe o bicicletă în interiorul sensului giratoriu, dinspre strada George Coșbuc către strada Anghel Saligny. Autoturismul era condus de un bărbat de 61 ani, din municipiul Galați, care se deplasa pe strada Nae Leonard având direcția dinspre strada Aurel Vlaicu către strada Gh. Doja.

             Conducătorul auto a transportat victima la Spitalul de Pediatrie Galați, unde i s-au acordat îngrijiri medicale fără a rămâne internat.
             Polițiștii au întocmit dosar penal, în cauză, sub aspectul comiterii infracțiunilor de Vătămare corporală din culpă, respectiv Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia și efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările concrete în care s-a produs accidentul.
 
***

 
INFRACȚIUNI CIRCULAȚIE
 
             În data de 17 iulie 2021, în jurul orei 14.50, polițiști Biroului Rutier Galați s-au sesizat din oficiu despre faptul că o femeie în vârstă de 59 ani, din Galați, a condus un autoturism pe DJ221A, în zona podului peste râul Siret de la intrarea în municipiu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
             S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de Conducere a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.
 
***
 
             În data de 17 iulie 2021, în jurul orei 20.31, polițiști din cadrul Poliției Orașului Berești, au depistat în trafic o femeie în vârstă de 28 ani, din comuna Vinderei, județul Vaslui, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 242C, în localitatea Aldești, județul Galați, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
             S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de Conducere a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.
 
***
 
             Tot în aceeași zi, în jurul orei 22.20, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești, au depistat în trafic un tânăr în vârstă de 21 ani, din comuna Ivești, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Ivești, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
             S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de Conducere a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.
 
***
 
LA VOLAN SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE
SAU A ALTOR SUBSTANȚE
 
            
             În data de 16 iulie a.c., în jurul orei 11:20, polițiști din cadrul Serviciul Rutier Galați, au oprit în trafic un bărbat în vârstă de 43 ani, din satul Coconari, județul Buzău, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-o utilitară și o remorcă pe DN25 în localitatea Barcea, din județul Galați.
             Întrucât, la testarea alcoolscopică a rezultat o valoare ce depășește 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat, valoare de la care fapta este considerată infracțiune, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Anton Cincu Tecuci, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
             În cauza de față s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de Conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
 ***
 
             În data de 17 iulie a.c., în jurul orei 17:35, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Tecuci, au depistat în trafic un tânăr de 22 ani, din satul Nicopole, comuna Drăgușeni, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 251A, în localitatea Matca, din județul Galați și se afla sub influența alcoolului.
             Întrucât, la testarea alcoolscopică a rezultat o valoare ce depășește 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat, valoare de la care fapta este considerată infracțiune, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Anton Cincu Tecuci, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
             În cauza de față s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de Conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
 ***
 
             În aceeași zi, în jurul orei 19:55 a fost depistat un alt conducător auto, în vârstă de 49 ani, din satul Ijdileni, comuna Frumușița, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Alexandru Măcelaru din municipiul Galați, sub influența alcoolului.
             Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați l-au testat alcoolscopic și întrucât rezultatul a fost o valoare ce a depășit 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat, valoare de la care fapta este considerată infracțiune, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
             În cauza de față s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de Conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
             În data de 18 iulie a.c., în jurul orei 00:35 a fost depistat un conducător auto, în vârstă de 61 ani, din comuna Matca, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ferdinand I din localitatea de domiciliu, sub influența alcoolului.
             Polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală l-au testat alcoolscopic și întrucât rezultatul a fost o valoare ce a depășit 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat, valoare de la care fapta este considerată infracțiune, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Anton Cincu Tecuci, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
             În cauza de față s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de Conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
             În data de 18 iulie a.c., în jurul orei 21:58 Poliția Municipiului Tecuci a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că pe strada Tudor Vladimirescu, din municipiul Tecuci a avut loc un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale.
             Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci au ajuns în scurt timp la fața locului și au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 42 ani, din municipiul Tecuci, în timp ce conducea un autoturism pe strada mai sus menționată a acroșat două autoturisme ce se aflau staționate regulamentar, provocându-le mai multe avarii.
             A fost testat alcoolscopic și întrucât rezultatul a fost o valoare ce a depășit 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat, valoare de la care fapta este considerată infracțiune, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Anton Cincu Tecuci, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
             Totodată conducătorul auto a fost testat și cu aparatul drager DrugTest, care a indicat test pozitiv la consumul de THC-5, astfel că i-au fost recoltate mostre biologice de sânge și de urină în vederea stabilirii substanței psihoactive existente în sânge.
             În cauza de față s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de Conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Galați 100 de elevi și profesori evacuați după ce un elev de clasa a VIII-a a adus un obuz la școală (Galerie FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 862

Accident mortal pe calea ferată. O femeie a fost lovită de trenul de pe ruta Galați-Buzău

04 Feb 2024 971

Scandal între familii, la Galați. S-a lăsat cu amenzi și rețineri

25 Jan 2024 4950

Scandal pe strada Pescărușului din Galați! Polițiștii, chemați în ajutor

24 Jan 2024 811

La Galați 10.000 țigarete de contrabandă, descoperite în urma unui control în trafic.Țigările erau din Republica Moldova

20 Jan 2024 985

Alertă la Galați pentru găsirea unui minor de 14 ani dispărut! Adolescentul fusese luat de tată de la școală după ce ar fi fost agresiv cu colegii

11 Jan 2024 711

Bărbat prins în flagrant în timp ce încerca să vândă ilegal o armă letală

06 Jan 2024 682

Șofer beat și drogat depistat în trafic la Galați! Suspectul a încercat să fugă de polițiști

06 Jan 2024 668

Mai multe persoane rănite într-un accident rutier la Galați

03 Jan 2024 1246

Scandal într-un bar din județul Galați! Un bărbat, bătut cu bestialitate

20 Dec 2023 822

Un TIR scăpat de sub control a spulberat o autoutilitară în județul Galați! Un bărbat, grav rănit

12 Dec 2023 927

Oficial de la IPJ Galați despre accidentul soldat cu trei victime! Cum s-a petrecut evenimentul rutier

04 Dec 2023 1029

Vandalism în Galați! Mai mute mașini cu anvelope distruse prin înțepare și caroserii stropite cu vopsea

02 Dec 2023 714

Un polițist beat a intrat cu mașina într-un copac! Ce alcoolemie avea în momentul accidentului

24 Nov 2023 816

Film de groază la Galați! Tânără bătută de soț, copii răpiți de bunică! Cine a ajuns după gratii

22 Nov 2023 856