IPJ GalațiCea de-a treia zi din„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”

Nr. 3044285 din 25 mai 2023
 
 
ACTIVITĂȚI ÎN CADRUL SĂPTĂMÂNII PREVENIRII CRIMINALITĂȚII
 
Cea de-a treia zi din „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” - ediția 2023 a fost dedicată prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului. În consecință, activitățile desfășurate au urmărit transmiterea de materiale și recomandări în vederea conștientizării de către cetățeni a necesității adoptării unei atitudini prudente în raport cu locuința și bunurile proprii, precum și a riscurilor la care se expun consecutiv neadoptării măsurilor preventive adecvate.
Polițiștii au discutat cu persoanele aflate în zone de relaxare din oraș despre principalele moduri de operare în cazul înșelăciunilor și al furturilor din locuințe, au oferit materiale de informare și recomandări pentru reducerea riscului de victimizare:
  • Când părăsiți locuința, verificați dacă ați încuiat ușa, ferestrele, ușa de la balcon. Dacă locuiți la parter, la primul sau ultimul etaj, dotarea ferestrelor cu gratii dă un plus de siguranță.
  • Nu permiteți accesul în locuința dumneavoastră pentru persoanele necunoscute care vând diverse obiecte sau care vă oferă ”de pomană” .
  • Nu primiți în casă persoane care pretind că reprezintă diverse societăți fără a le verifica legitimația și actul de identitate.
  • Vorbiţi doar cu persoanele apropiate despre plecarea în concediu.
  • În cazul în care lipsiţi o perioadă mai lungă de acasă, rugaţi o persoană de încredere să vă ridice corespondenţa.
  • Verificaţi orice informaţie prin care vi se solicită telefonic să trimiteţi bani, prin terţi, unor rude despre care vi se spune că au fost implicate în accidente rutiere.
  • Nu daţi crezare veştilor prin care aţi fost anunţaţi că sunteţi “fericiţii” câştigători ai unor concursuri la care nu aţi participat.
  • Dacă sunteţi victimă sau martor al unei infracţiuni, anunţaţi poliţia la telefonul de urgenţă 112.
 
 
***
 
EVENIMENTE RUTIERE
 
          La data de 24.05.2023, în jurul ori 16:00, un bărbat de 29 ani, din mun. Galați, în timp ce conducea un autovehicul pe str. Brăilei, în zona Neacșu, a efectuat manevra de întoarcere pe marcajul longitudinal dublu continuu, intrând în coliziune cu un motociclu, care circula regulamentar.
          În urma evenimentului rutier a motociclistul a fost rănit și, ulterior, a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei din Galați, unde a rămas internat pentru mai multe investigații.
          Ambii conducători au fost testati cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
          A fost intocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
 
 

***
 
Tot ieri, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Smârdan, au depistat, un bărbat de 42 ani, din comuna Smârdan, în timp ce conducea un  autoturism pe strada Galați din comună,  sub influența băuturilor alcoolice.

          În urma testării cu aparatul alcooltest  a rezultat o concentrație alcoolică de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.
          Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei din Galați, unde i-a fost prelevată o mostră biologică de sânge, pentru stabilirea exactă a concentrației de alcool.
          În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.