IPJ Galați Comunicat de presă - Flagrant sustragere combustibil petrolier

Nr. 894039 din 22 septembrie 2021
 
 
 
FLAGRANT SUSTRAGERE COMBUSTIBIL PETROLIER
 
 
La nivelul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, sunt efectuate cercetări într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, privind fapte de furt calificat în formă continuată, ce ar fi fost săvârșite în perioada 2018-2021, de către mai mulți angajați ai unei societăți de exploatare petrolieră, cu complicitatea unor agenți de pază.
 
 
În data de 21 septembrie 2021, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Galați au constatat în flagrant sustragerea unei cantități de 350 litri combustibil petrolier (gazolină).
 
Tot la aceeași dată, beneficiind de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului Criminalistic, Serviciului Acțiuni Speciale, a Poliției Municipiului Tecuci, toate din cadrul I.P.J. Galați, dar și din cadrul I.P.J. Vrancea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, au fost puse în executare un număr de 9 mandate de percheziție domiciliară și a 9 mandate de aducere. Activitățile au fost desfășurate în mediul rural pe raza localităților Munteni, Buciumeni, Țepu și Matca din județul Galați și Homocea din județul Vrancea.
 
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, a fost identificată cantinatea de aproximativ 6,5 tone de combustibil petrolier.
 
După administrarea probatoriului în cauză și după audierea celor 9 persoane, care au fost conduse la sediul IPJ Galați, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, față de 4 dintre acestea.
 

În cursul zilei de astăzi, cei patru urmează să fie prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci cu propunere de arestare preventivă.
 
Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale pentru documentarea întregii activități infracționale.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.