IPJ GalațiDepistați la volan fără permis de conducere, dar și sub influența alcoolului sau a altor substanțe

Nr. 3044287 din 29 mai 2023
 
 
 
DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI, A ALTOR SUBSTANȚE SAU FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
        
 
         La data de 26 mai 2023, în jurul orei 17:50, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Galați au oprit în trafic pe DE 581, la kilometrul 16 + 900 de metri, un autoturism care era condus de un bărbat de 34 de ani, sub influența băuturilor alcoolice.
         La testarea alcoolscop a conducătorului auto a fost indicată o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
         Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
         Tot la aceeași dată, în jurul orei 20:30, un echipaj de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Galați a oprit în trafic, pe bulevardul Galați, din municipiul Galați, un autoturism, care era condus de un bărbat de 35 de ani, care avea anulat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.
         Rezultatul la testarea alcoolscop a fost negativ, iar polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
        
***
 
         La scurt timp, în jurul orei 20:55, un tânăr cu vârsta de 19 ani, domiciliat în comuna Bogdănești, județul Bacău, în timp ce conducea un autoturism, înmatriculat în Germania, pe strada Brăilei, dinspre strada Dunărea către strada Stadionului, din municipiul Galați, la intersecția cu strada Oțelarilor, la efectuarea unui viraj la dreapta a acroșat un autoturism, care era condus regulamentar de un bărbat din municipiul Galați, rezultând doar pagube materiale la cele două autovehicule.
         Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați i-au testat pe cei doi conducători auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri și au stabilit că autoturismul, condus de tânărul de 19 ani, figurează ca fiind radiat.
          A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat.
 
***
 

         La data de 27 mai 2023, în jurul orei 23:00, un echipaj de poliție din cadrul Secției 2 Poliție Galați a oprit în trafic, pe strada Nae Leonard, în zona intersecției IFR, din municipiul Galați, un autoturism, care era condus de un bărbat de 46 de ani sub influența băuturilor alcoolice.
         La testarea alcoolscop a rezultat o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
         A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***
 
         Un alt bărbat de 53 de ani, din municipiul Tecuci, va fi cercetat pentru infracțiunea mai sus menționată, după ce, la data de 28 mai 2023, în jurul orei 19:58, a fost depistat de către polițiști din cadrul Biroului Rutier Tecuci în timp ce conducea un autoturism pe strada Locotenent Dragomir, din localitatea de domiciliu, sub influența băuturilor alcoolice.
         La testarea alcoolscop a rezultat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
 
***
 
         Ieri, 29 mai 2023, în jurul orei 21:00, un echipaj de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Galați a oprit în trafic pentru control, pe bulevardul Galați, din municipiul Galați, un autoturism care se deplasa în mod sinuos pe artera rutieră și care era condus de un tânăr de 20 de ani. În autoturism se mai aflau alți doi tineri cu vârstele de 19, respectiv 20 de ani, în calitate de pasageri.
         Datorită comportamentului suspect al celor trei tineri, precum și a mirosului înțepător din interiorul acestui autoturism, polițiștii au efectuat controlul corporal fiecăruia în parte, urmând apoi controlul autovehiculului. Asupra persoanelor nu au fost identificate obiecte interzise sau bunuri de interes operativ, însă în interiorul autovehiculului, sub scaunul din dreapta față au fost găsite 18 plicuri transparente în interiorul cărora se aflau muguri de culoare verde închis, susceptibile a face parte din categoria drogurilor de risc cu efecte psihoactive.
         La testarea cu aparatul DrugTest a conducătorului auto rezultatul a fost pozitiv, fiind indicată substanța psihoactivă THC (Canabis). Acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.
          A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările vor fi continuate atât de polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Galați, precum și de cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați cu privire la plicurile găsite.
 
***
        
EVENIMENT RUTIER
 
         La data de 28 mai 2023, în jurul orei 21:30, pe DJ 251C, în interiorului comunei Matca, din județul Galați, a avut loc un accident rutier, în urma căruia trei persoane au fost rănite.
         Din verificările preliminare, precum și după efectuarea cercetării la fața locului, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci au stabilit că un tânăr, cu vârsta de 23 de ani, din comuna Matca, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 251C, în interiorul localității de domiciliu, cu direcția de deplasare către municipiul Tecuci, la efectuarea manevrei de depășire a unui autovehicul aflat pe sensul său de mers, a pătruns pe sensul opus și a intrat în impact cu un alt autoturism, condus regulamentar de un bărbat cu vârsta de 32 de ani, domiciliat tot în comuna Matca.
         În urma impactului dintre cele două autovehicule a rezultat rănirea celor doi conducători auto și a unui alt tânăr de 23 de ani, pasager în primul autoturism. Victimele au fost transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate.
         Chiar dacă la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ în ambele cazuri, la spital, celor doi conducători auto, le-au fost recoltate și mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
          A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
***
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ GalațiLa volan fără permis de conducere

12 Apr 2024 246

IPJ GalațiEvenimente

28 Mar 2024 287

IPJ Galați Poliția Oraș Târgu Bujor – Compartimentul Ordine Publică, a depistat în flagrant delict un bărbat

06 Mar 2024 352

IPJ GalațiLa volan fără permis de conducere

15 Jan 2024 377

IPJ GalațiLa volan sub influența alcoolului

03 Jan 2024 429

IPJ GalațiLa volan fără permis de conducere

12 Dec 2023 458

IPJ GalațiLa volan sub influența alcoolului

11 Dec 2023 442

IPJ GalațiLa volan sub influența alcoolului

27 Nov 2023 653

IPJ GalațiDosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals și uz de fals.

17 Nov 2023 504

IPJ GalațiTânăr fără permis în zona intersecției dintre strada Siderurgiștilor cu strada Basarabiei

06 Nov 2023 538

IPJ GalațiLa volan sub influența alcoolului

23 Oct 2023 537

IPJ GalațiLa volan sub influența substanțelor psihoactive

16 Oct 2023 546

IPJ Galați Depistați la volan fără permis de conducere

20 Sep 2023 624

IPJ GalațiLa volan sub influența alcoolului

14 Sep 2023 530

IPJ Galați Depistați la volan sub influența băuturilor alcoolice sau fără permis de conducere

12 Sep 2023 658