IPJ Galați„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”

Nr. 3044282 din 23 mai 2023
 
 
 
„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”
-
ediția 2023
 
Luni, 22 mai, a debutat „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” - ediția 2023, cu activități dedicate siguranței copiilor. Polițiștii de prevenire, alături de reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și voluntarii Organizației Tinerii și Viitorul, au desfășurat activități de informare a diverselor categorii de beneficiari aflate în locuri de petrecere a timpului liber din municipiul Galați.
Siguranța copiilor este un domeniu prioritar de acțiune pentru toate instituțiile și organizațiile, iar diversitatea situațiilor care pot prezenta un risc de victimizare reclamă un efort conjugat și sistematic atât din perspectiva prevenirii, cât și a combaterii.
Astfel, polițiștii au purtat discuții cu copiii și cu aparținătorii lor despre modalitatea potrivită de a interacționa cu persoanele necunoscute și despre importanța respectării regulilor de circulație. Totodată, au accentuat importanța comportamentului părinților și bunicilor, care constituie cea mai bună lecție de educație rutieră pentru copii.
Cu adolescenții aflați în zonele de relaxare polițiștii au vorbit despre anturaj, despre prevenirea agresiunilor de natură sexuală, despre consecințele consumului de substanțe interzise, dar și despre diversele forme de manifestare a traficului de persoane, oferindu-le tuturor materiale de informare adaptate caracteristicilor și intereselor.
Activitățile de informare și prevenire vor continua, ziua de marți fiind dedicată siguranței online.
Inițiată în 2006, ”Săptămâna Prevenirii Criminalității” a devenit o manifestare care favorizează apropierea instituției de comunitate și diseminarea mesajelor preventive către un număr cât mai mare de persoane, în scopul creșterii gradului de siguranță atât în plan individual, cât și la nivel comunitar.
 
***
 
EVENIMENT RUTIER
 
 
            La data de 22.05.2023, în jurul orei 10:30, în comuna Matca, un conducător auto din aceeași localitate, a accidentat un minor de 10 ani, care s-a angajat într-o traversare neregulamentară.
            În urma impactului, minorul a suferit leziuni, fiind transportat cu ambulanța la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii, "Sf. Ioan" din Galati, unde a fost diagnosticat cu traumatism craniocerebral și contuzii la genunchi și șold.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, ulterior fiindu-i recoltată și o mostră biologică de sânge.
             În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ GalațiCea de-a treia zi din„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”

25 May 2023 603

IPJ Galați„Săptămâna Prevenirii Criminalității” - ediția 2023.

19 May 2023 672