IPJ Ialomița Buletin de presă - 18.10.2022

 Nr. 110.647 din 18 octombrie 2022
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 18.10.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În data de 17 octombrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 250 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 4 acţiuni şi s-a intervenit la 91 evenimente, dintre care 80 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 38 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 251 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 81.800 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 24 de permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

 
 
 

REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU ÎNCĂLCAREA ORDINULUI DE PROTECȚIE ȘI AMENINȚARE
 
Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 15 octombrie a.c., un bărbat de 65 de ani s-ar fi deplasat la domiciliul mamei sale și ar fi amenințat-o, încălcând ordinul de protecție emis de Judecătoria Iași împotriva lui.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 17 octombrie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și introdus în Arestul I.P.J. Iași.
La data de 18 octombrie a.c., bărbatul reținut va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
Cercetările sunt continuate.
 
UPDATE://REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU TÂLHĂRIE
Polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Iași au condus la cercetări un bărbat de 44 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 13 octombrie a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iași, acesta i-ar fi smuls poșeta unei rude, prejudiciul creat fiind de 1000 lei.
La data de 16 octombrie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.
La data de 17 octombrie a.c., bărbatul reținut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, care a dispus plasarea sa sub control judiciar pentru 60 de zile.
Cercetările sunt continuate.
 
MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA, PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTI
La data de 17 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hîrlău au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei de 3 ani și 10 luni  închisoare, emis de Curtea de Apel Iași, pe numele unui bărbat, de 44 de ani.
Acesta a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui auto sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
În baza mandatului de executare a pedepsei, bărbatul a fost depus în penitenciar, în vederea executării pedepsei.
 
CERCETAT PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER
Polițiștii Biroului Rutier Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și vătămare corporală din culpă.
Astfel, la data de 17 octombrie a.c., polițiștii au identificat un bărbat din comuna Bârnova, care ar fi condus un motoscuter, pe raza comunei Bârnova, acesta având, în urma testării cu aparatul alcooltest valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers și ar fi intrat în coliziune cu gardul unei locuințe.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din verificări a rezultat faptul că, bărbatul nu este posesor de permis de conducere, iar motoscuterul nu este înmatriculat.
Cercetările sunt continuate.
 
CERCETAT PENTRU O INFRACȚIUNE LA REGIMUL RUTIER
Polițiștii Biroului Rutier Pașcani efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Astfel, la data de 17 octombrie a.c., polițiștii au depistat un bărbat din mun. Pașcani, care ar fi condus un autoturism, pe raza mun. Pașcani, acesta având, în urma testării cu aparatul alcooltest valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta ar fi avariat gardul unui imobil.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate.
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR RUTIERI PENTRU SIGURANȚĂ ÎN TRAFIC
La data de 17 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Iași au organizat o acțiune pe drumurile publice din mun. Iași, pentru prevenirea principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere, în principal pentru prevenirea neacordării priorității de trecere a vehiculelor.
Astfel, au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.485 lei, dintre care 4 pentru neacordare prioritate vehicule, 2 pentru abateri comise de pietoni sau bicicliști, iar restul pentru alte abateri.
Totodată, au fost reținute 9  permise de conducere, dintre care 4 pentru neacordare prioritate vehicule, iar restul pentru alte abateri.
 
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR DE LA TG. FRUMOS
La data de 17 octombrie a.c., polițiștii Poliției Orașului Tg. Frumos au participat la o serie de activități cultural artistice și de educație rutieră la Liceul Special Moldova din Tg. Frumos, cu ocazia Zilei Internaționale a Bastonului Alb pentru persoanele nevăzătoare.
Astfel, polițiștii au organizat și desfășurat o activitate de conștientizare a conducătorilor auto și nu numai denumită Și noi vrem să ne deplasăm în siguranță, activitate ce a avut loc la o trecere de pietoni din centrul orașului Tg. Frumos.
Voluntarii din rândul elevilor Liceului Teoretic Ion Neculce prezenți la fața locului au distribuit flayere conducătorilor auto prezenți în trafic.
Activitatea s-a încheiat cu participarea elevilor nevăzători și voluntarilor la un concurs sportiv de ciclism.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Buzău Ordine de protecție provizorii emise de polițiștii ialomițeni

29 Mar 2024 324

IPJ IalomițaPolițiștii ialomițeni au emis un ordin de protecție provizoriu, pe numele unui bărbat de 43 de ani

25 Mar 2024 360

IPJ IalomițaBărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Făcăeni conducea un autovehicul fară a poseda permis de conducere

04 Mar 2024 322

IPJ IalomițaPoliţiştii ialomițeni acţionează permanent

21 Feb 2024 309

IPJ IalomițaPeste 140 kg de pește confiscate de polițiștii ialomițeni

19 Feb 2024 395

IPJ IalomițaPoliţiştii ialomițeni acţionează permanent

06 Feb 2024 352

IPJ IalomițaPoliţiştii ialomițeni acţionează permanent

05 Feb 2024 413

IPJ Ialomița Acțiune a polițiștilor din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Ialomița.

01 Feb 2024 490

IPJ IalomițaPoliţiştii ialomițeni acţionează, permanent

23 Jan 2024 401

IPJ IalomițaInfracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

11 Jan 2024 369

IPJ IalomițaInfracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

08 Jan 2024 414

IPJ IalomițaDin activitatea polițiștilor rutieri

20 Dec 2023 561

IPJ IalomițaDin activitatea polițiștilor rutieri

11 Dec 2023 415

IPJ IalomițaInfracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

27 Nov 2023 587

IPJ IalomițaInfracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

20 Nov 2023 479