IPJ Ialomița Buletin de presă - Minori depistați de polițiști conducând autoturisme pe drumurile publice

Nr. 110.428 din 16 Iulie 2021
 
 
BULETIN DE PRESĂ
  
Minori depistați de polițiști conducând autoturisme pe drumurile publice.
 
În noaptea de 15/16 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Nr.6 Ion Roată au observat, în trafic, pe raza comunei Manasia, un autoturism ce avea o deplasare sinuoasă.
 
Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat faptul că șoferul autoturismului este un minor în vârstă de 14 ani, din comuna Bărbulești, care se afla singur în autoturism și care a precizat polițiștilor că ar fi sustras autoturismul de la domiciliu.
 
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și  „furtul în scop de folosință”.
 
* * *
 
Tot în cursul nopții trecute, în jurul orei 03:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pentru control, un autoturism ce se deplasa pe drumul public DJ 201A, în interiorul comunei Adâncata.
 
Cu ocazia legitimării și verificării în bazele de date s-a constatat că șoferul este un minor în vârstă de 17 ani, din orașul Voluntari, și nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

 
 
A pus în pericol circulația pe drumurile publice
 
        La data de 15 iulie a.c., în jurul orei 21:30, polițiștii Secției de Poliție Nr.6 Ion Roată, în cadrul unui filtru rutier pe raza comunei Gârbovi au oprit, pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 36 de ani.
 

Întrucât șoferul emana halena alcoolică i s-a solicitat să fie testat cu aparatul DRAGER, însă acesta a refuzat, motiv pentru care a fost condus la camera de gardă a Spitalului Urziceni, unde a refuzat de asemenea recoltarea de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
 
Bărbatului i-a fost reținut permisul de conducere, în cauză fiind întocmit un dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.