IPJ Ialomița Comunicat de presă - Trecerea în Noul An în siguranță

Nr. 116687 din 31 Decembrie 2021
 
 
COMUNICAT DE PRESĂ
 
TRECEREA ÎN NOUL AN, ÎN SIGURANŢĂ!
 
Numărul poliţiştilor ialomițeni care vor acţiona în perioada următoare a fost suplimentat, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetăţenilor. Folosiți cu precauție articolele pirotehnice, iar, în caz de nevoie, apelați la Serviciul 112.

În perioada 31 decembrie 2021 - 2 ianuarie 2022, polițiștii ialomițeni vor acționa pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

În activități sunt angrenați poliţişti de ordine publică, de la rutieră, investigaţii criminale, de la poliţia transporturi, precum și din celelate structuri, respectiv poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, investigarea criminalității economice și luptători de intervenţie rapidă.

Totodată, polițiștii vor monitoriza traficul rutier, pe drumurile naționale și județene, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere.
Recomandăm tuturor cetățenilor să adopte o conduită corectă în această perioadă și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în trafic.

Precizăm faptul că acțiunile întreprinse de către forțele de ordine sunt realizate în interesul comunității, prioritară fiind creșterea sentimentului de siguranță în rândul cetățenilor, urmărindu-se permanent conștientizarea acestora cu privire la necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea și limitarea răspândirii pandemiei și nicidecum, aplicarea de sancțiuni.

În aceste zile, vă recomandăm să țineți cont de următoarele:

În noaptea de Revelion, fiți atenți pentru a preveni accidentele cauzate de folosirea articolelor pirotehnice artizanale, a celor din categorii de risc ridicat sau de neluarea unor măsuri de siguranță atunci când sunt utilizate articolele pirotehnice! Entuziasmul copiilor e de înțeles când vine vorba de focuri de artificii. Asigurați-vă că acestea nu reprezintă un pericol pentru sănătatea lor, supravegheați-i și învățati-i cum să le folosească!
Achiziţionați obiectele pirotehnice permise de lege, doar de la societăţi autorizate!
În locurile publice, la piaţă, în magazine aveţi grijă de bunurile dumneavoastră! La cumpărături, locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentaţiei! De asemenea, nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi!

Fiți atenți când retrageți bani de la bancomate! Asigurați-vă că în spatele dumneavostră nu se află vreun răuvoitor care să vadă codul PIN sau care să vă sustragă suma de bani retrasă!
Pentru protecția autovehiculului, atunci când parcați, nu uitați să închideţi geamurile şi să vă asiguraţi că l-aţi încuiat. Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi, la vedere, bunuri de valoare.
Când aţi pornit maşina pentru a se încălzi, nu vă îndepărtaţi de ea. Nu o lăsaţi pornită şi neasigurată nici pentru câteva momente, pentru a face cumpărături mărunte sau cînd vă aflați în benzinării/stații de alimentare.
Nu consumaţi, în exces, băuturi alcoolice. Comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de starea de ebrietate!
În mijloacele de transport în comun, fiți vigilenţi şi atenţi faţă de comportamentul persoanelor de lângă dumneavoastră.
Păstrați-vă calmul,  în special când se circulă în coloană şi țineți cont de politeţea rutieră! Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic și la evenimentele publice organizate în oraș!

LA MULȚI ANI!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ IalomițaPolițiștii au organizat în municipiul Slobozia o acțiune preventiv-reactivă, cu efective mărite

27 Mar 2024 355

IPJ IalomițaPolițiștii ialomițeni au emis un ordin de protecție provizoriu, pe numele unui bărbat de 43 de ani

25 Mar 2024 327

IPJ IalomițaAproape 170 de kg de pește confiscate de polițiștii ialomițeni

22 Mar 2024 299

IPJ IalomițaPoliţiştii ialomițeni acţionează permanent

19 Mar 2024 339

IPJ IalomițaPolițiștii din cadrul Poliției Orașului Țăndărei au depistat în flagrant un bărbat

18 Mar 2024 375

A intervenit și IPJ Constanța Bărbați reținuți pentru braconaj (Galerie FOTO)

16 Mar 2024 548

IPJ IalomițaPercheziții desfășurate în municipiul Fetești

07 Mar 2024 344

IPJ IalomițaPolițiștii au organizat, în localitățile Țăndărei și Slobozia acțiuni preventiv-reactive,

07 Mar 2024 333

IPJ Ialomița37 de kg de pește confiscate de polițiștii ialomițeni

06 Mar 2024 270

IPJ IalomițaPolițiștii au organizat în municipiul Urziceni și în comunele arondate o acțiune preventiv-reactivă

04 Mar 2024 330

IPJ IalomițaBărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Făcăeni conducea un autovehicul fară a poseda permis de conducere

04 Mar 2024 280

IPJ IalomițaRazie în orașul Țăndărei

23 Feb 2024 351

IPJ IalomițaPoliţiştii ialomițeni acţionează permanent

21 Feb 2024 281

IPJ IalomițaPolițiștii au întocmit dosar penal

20 Feb 2024 379

IPJ IalomițaPeste 140 kg de pește confiscate de polițiștii ialomițeni

19 Feb 2024 359