IPJ Iași Buletin de presă -05.08.2021

Nr. 68.569 din 5 august 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 

ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În data de 4 august a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 250 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 5 acțiuni și s-a intervenit la 100 de evenimente, dintre care 98 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 33 de infracţiuni.
 

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 267 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 84.420 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 10 permise de conducere şi au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.
 
 
 
REŢINUŢI DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT CALIFICAT
 
La data de 4 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Iaşi, cu sprijinul Serviciului de Acţiuni Speciale Iaşi, au efectuat o percheziţie domiciliară, în municipiul Iaşi, în cadrul unui dosar penal de furt calificat.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în perioada 31 iulie - 2 august a.c., doi bărbaţi ar fi pătruns într-un depozit din municipiul Iaşi şi ar fi sustras mai multe baxuri de bere, cauzând un prejudiciu de aproximativ 6.000 de lei.
 
În urma percheziţiei, au fost ridicate mai multe bunuri.
 
De asemenea, cei doi bărbaţi bănuiţi de comiterea faptei au fost conduşi la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, aceştia au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introduşi în Arestul I.P.J. Iaşi.
 
La data de 5 august a.c., aceştia vor fi prezentaţi, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 
Cercetările continuă.
 
UPDATE://CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI VEHICUL SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că la data de 31 iulie a.c., un tânăr de 29 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași, fiind sub influența alcoolului și ar fi intrat în coliziune cu un stâlp.
În urma testării tânărului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 4 august a.c., tânărul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore. Ulterior, tânărul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, faţă de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Cercetările continuă.
 
REŢINUT PENTRU CONDUCEREA UNUI VEHICUL SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
La data de 4 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Podu Iloaiei au reţinut pentru 24 de ore un tânăr de 29 de ani, cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Din cercetările efectuate s-a constatat faptul că la data de 18 iulie a.c., acesta ar fi condus un autotren, pe DE 583, fiind sub influenţa alcoolului.
 
În urma testării tânărului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
La data de 5 august a.c., tânărul va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 
Cercetările continuă.
 
 
DEPISTAŢI CONDUCÂND AUTOTURISME, AVÂND SUSPENDAT DREPTUL DE A CONDUCE
 

La data de 4 august a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au oprit pentru control, în municipiul Iaşi, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani.
 
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul are suspendat dreptul de  a conduce vehicule pe drumurile publice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Cercetările continuă.
  
La data de 4 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Ciurea şi Serviciului de Ordine Publică Iaşi au oprit pentru control, pe DJ 248 în comuna Ciurea, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani.
 
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul are suspendat dreptul de  a conduce vehicule pe drumurile publice.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Cercetările continuă.
 
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
La data de 4 august a.c., poliţiştii Secţiei nr. 4 Poliţie Iaşi au depistat un bărbat de 40 de ani, care conducea un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Cercetările continuă.
 
ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR PENTRU SIGURANŢA TRAFICULUI RUTIER

La data de 4 august a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul nerespectării legislaţiei rutiere de către pietoni şi biciclişti.
Scopul acţiunilor a fost acela de a creşte gradul de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi de a ajuta participanţii la traficul rutier să conştientizeze importanţa respectării legislaţiei rutiere şi riscurile la care se expun atunci când nu respectă prevederile legale.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 77 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 18 pentru nerespectarea legislaţiei rutiere de către biciclişti şi 59 pentru alte abateri.  
De asemenea, au fost reţinute 3 permise de conducere şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
Spre exemplu, un bărbat de 36 de ani a fost sancţionat contravenţional, deoarece a circulat cu bicicleta, fără a respecta obligaţia de a se deplasa pe pista pentru biciclete, special amenajată.
 
 
ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR DE LA TÂRGU FRUMOS PENTRU SIGURANŢA TRAFICULUI RUTIER
La data de 4 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos, împreună cu reprezentanţi R.A.R. Iaşi au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere şi creşeterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice.
În cadrul acţiunii au fost controlate 36 de autovehicule şi au fost legitimate 42 de persoane.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.585 de lei.
De asemenea, au fost reţinute 3 permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.
Spre exemplu, un tânăr de 25 de ani a fost sancţionat contravenţional, fiind dispusă retragerea certificatului de înmatriculare, deoarece a condus un autoturism, pe DE 583 în localitatea Războieni, având montate lumini de intensitate tip xenon, neomologate.
ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
La data de 4 august a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi şi Biroului pentru Siguranţă Şcolară, împreună cu reprezentanţi ai A.N.Î.T.P. Iaşi au desfăşurat o activitate informativ-preventivă, la Şcoala Gimnazială Horleşti, beneficiari fiind 120 de persoane.
În cadrul activităţii au fost transmise informaţii utile pentru siguranţa în mediul online şi prevenirea traficului de persoane.
Astfel, celor prezenţi li s-a recomandat să evite postarea datelor şi fotografiilor personale în mediul online, le-au fost oferite informaţii despre anturaj şi influenţele acestuia, formele de exploatare, modalităţi de recrutare şi recomandări preventive.
De asemenea, au fost prezentate măsurile ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru siguranţa personală.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Minore obligate să se prostitueze în județul Iași! Mai multe persoane reținute de DIICOT

17 Jan 2024 625

Tâlhărie la o sală de jocuri din Iași! Polițiștii au tras focuri de armă pentru prinderea suspectului

17 Jan 2024 730

Două fetițe afectate de o soluție necunoscută care le-a provocat leziuni

16 Jan 2024 739

Erou în uniformă. Cine este polițistul care a împiedicat o tragedie

29 Dec 2023 866

Accident rutier în județul Iași! O persoană a ajuns la spital! Cum s-a petrecut evenimentul rutier

29 Dec 2023 1310

Accident mortal în noaptea de Crăciun! Un tânăr de 24 de ani a murit! Șoferul implicat era băut

25 Dec 2023 2372

IPJ Iași Doi tineri din Republica Moldova, cercetați pentru furt calificat. Ce au sustras aceștia

15 Nov 2023 726

Bărbatul în proces de divorț, acuzat de distrugere. Cu ce amendă s-a ales

29 Oct 2023 895

În Iași Avea emis ordin de protecție pentru violență conjugală, dar nici pe acesta nu l-a respectat

13 Oct 2023 831

În Iași Nouă indivizi au dat buzna în casa unor tineri și i-au „buzunărit”. Cercetări și percheziții pentru tâlhărie calificată

27 Sep 2023 1106

Polițist implicat în fabrica de droguri de la Iași! (FOTO+VIDEO)

20 Sep 2023 1080

Iași Tânăr de 21 de ani, suspectat că ar fi furat mai mulți baloți de fân

07 Sep 2023 744

Oficial de la IPJ Iași! Ce spun polițiștii despre explozia de la brutăria din Pașcani

28 Aug 2023 736

Doi motocicliști din Iași au fost amendați de polițiști după ce nu au oprit la semnalul acestora

27 Aug 2023 936

Activități de informare pe linia prevenirii traficului și consumului de droguri/substanțe interzise în Iași

18 Aug 2023 696