IPJ IașiBuletin de presă -17.05.2022

Nr. 110.420 din 17 mai 2022
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 17.05.2022
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În ziua de 16 mai a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 95 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 330 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 3 acţiuni şi s-a intervenit la 97 de evenimente, dintre care 86 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 25 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 332 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 98.815 lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 19 permise de conducere şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.
 
 
 

URMĂRIT NAȚIONAL, DEPISTAT DE POLIȚIȘTI
La data de 16 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Umăriri Iași, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași au efectuat o descindere, la un imobil din municipiul Iași, în urma căreia a fost depistat un tânăr de 28 de ani, urmărit național.
Pe numele acestuia, Judecătoria Răducăneni a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani și 7 luni închisoare, fiind condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea, tânărul a fost depus în penitenciar, în vederea executării pedepsei.
 
REȚINUT PENTRU FURT CALIFICAT
La data de 6 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Hârlău au efectuat o percheziție domiciliară, în comuna Scobinți, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 4 mai a.c., un tânăr de 26 de ani ar fi pătruns într-un imobil, din comuna Scobinți și ar fi sustras mai multe bunuri (produse alimentare, două pilote, două perne, veselă etc.).
Prejudiciul a fost recuparat parțial.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 16 mai a.c., tânărul bănuit de comiterea faptei a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.
La data de 17 mai a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău.
Cercetările sunt continuate.
 
 
 
CERCETAT PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 16 spre 17 mai a.c., un bărbat de 46 de ani ar fi condus un autoturism, pe DE 583 în localitatea Valea Lupului și ar fi intrat în coliziune cu un microbuz.
În urma impactului, șoferul autoturismului a fost rănit.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, iar în urma testării șoferului autoturismului a rezultat o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Celor doi șoferi le-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate.
 
CERCETAT DE POLIȚIȘTI PENTRU REFUZUL SAU SUSTARGEREA DE LA PRELEVAREA DE MOSTRE BIOLOGICE
În noaptea de 15 spre 16 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Răducăneni au oprit pentru control, pe raza comunei Grozești, un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a refuzat să fie transportat la o unitate medicală, unde să îi fie prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
Cercetările sunt continuate.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
La data de 16 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au oprit pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Cercetările sunt continuate.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, AVÂND SUSPENDAT DREPTUL DE A CONDUCE
La data de 16 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au oprit pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că tânărul avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Cercetările sunt continuate.
 
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR IEȘENI
La data de 16 mai a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iaşi, împreună cu reprezentanți ai Asociației ROR, au desfăşurat activităţi preventive, la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu”, din municipiul Iași.
Astfel, în cadrul proiectului ,,Impact – Stop bullying”, au fost descrise fenomenele de bullying, cyberbullying, cauzele acestor fenomene, precum și formele de agresiune întâlnite în şcoli.
De asemenea, elevii au primit informații despre noțiunea de infracțiune, răspunderea penală a minorilor şi recomandări pentru a evita victimizarea.
Au fost prezentate influențele anturajului asupra comportamentului minorilor şi modalităţile de reacţie pentru situaţii concrete, menite a reduce riscul de victimizare.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BacăuReținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

28 Mar 2024 299

IPJ ClujPoliția Rurală Apahida au dispus reținerea unui bărbat de 39 de ani

27 Mar 2024 500

IPJ Sibiu Un bărbat cercetat pentru furt calificat a fost reținut

27 Mar 2024 269

IPJ ArgeșSancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 24 de ore

25 Mar 2024 355

IPJ IalomițaPolițiștii ialomițeni au emis un ordin de protecție provizoriu, pe numele unui bărbat de 43 de ani

25 Mar 2024 331

IPJ ArgeșDepistat conducând pe contrasens, deși avea dreptul de a conduce suspendat

22 Mar 2024 314

IPJ Argeș Conduceau cu viteză excesivă

21 Mar 2024 257

IPJ SibiuUn bărbat cercetat pentru furt calificat a fost reținut

21 Mar 2024 293

IPJ ArgeșAcțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice

20 Mar 2024 346

IPJ Bistrița-NăsăudProduse contrafăcute, ridicate în vederea confiscării de către polițiștii de la investigarea criminalității economice

19 Mar 2024 405

IPJ ArgeșReținut de polițiști

19 Mar 2024 296

IPJ Argeș Reținere a 9 permise de conducere și de retragere a unui certificat de înmatriculare

18 Mar 2024 389

IPJ Bistrița-NăsăudReținut pentru 24 de ore, după ce a fost depistat de polițiști cu nereguli în trafic

18 Mar 2024 399

IPJ SibiuCercetat penal pentru înșelăciune,un bărbat a fost reținut

15 Mar 2024 414

IPJ SibiuInfracțiunii de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos (42 de acte materiale)

14 Mar 2024 302