IPJ Iași Buletin de presă - 19.01.2023

Nr. 139.024 din 19 ianuarie 2023
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 19.01.2023
 
UPDATE://TÂNĂR REȚINUT PENTRU FURT CALIFICAT
La data de 17 ianuarie a.c., polițiștii Secției nr. 3 Poliție Iași au prins în flagrant un tânăr de 19 ani, din mun. Iași, care ar fi sustras dintr-o societate comercială, de pe raza municipiului Iași, 5 telefoane mobile, un încărcător și 9 cabluri de alimentare. 
Tânărul bănuit de comiterea faptei a fost condus la sediul Poliției pentru cercetări.
Prejudiciul în valoare de aproximativ 10.000 lei a fost recuperat integral și restituit proprietarului.
În baza probatoriului administrat în cauză, la aceeași dată, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore şi introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
La data de 18 ianuarie a.c., tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi și Judecătoriei Iași, instanța de judecată dispunând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.
 Cercetările continuă.
 
UPDATE://BĂRBAȚI CERCETAȚI PENTRU TENTATIVĂ DE FURT CALIFICAT, REȚINUȚI DE POLIȚIȘTI
La data de 17 ianuarie a.c., polițiștii Secției nr. 4 Poliție Iași au identificat trei bărbați din comuna Bârnova, bănuiți de comiterea infracțiunii de tentativă la furt calificat.
Astfel, polițiștii au observat lângă un auto parcat pe o stradă din mun. Iași, o unealtă ce părea a fi un clește pentru tăiat țevi. Au continuat verificările, iar în apropierea mașinii stăteau ascunși, pe burtă, cei doi bărbați.
De asemenea, la examinarea autoturismului lângă care au fost găsite uneltele, s-a constatat că țeava tobei de eșapament era secționată pe traseul dintre catalizator și toba de evacuare a gazelor.

Anterior depistării celor două persoane, polițiștii au observat în apropierea locului faptei, un auto parcat, la volanul căruia se afla un bărbat din comuna Bârnova.
Cei trei bărbați bănuiți de comiterea faptei au fost conduși la sediul Poliției pentru cercetări.
În baza probatoriului administrat în cauză, la aceeași dată, cei trei bărbați au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore şi introduși în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 18 ianuarie a.c., aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi și Judecătoriei Iași, instanța de judecată dispunând măsura preventivă a controlului judiciar față de ei pentru 60 de zile.
Cercetările continuă.
UPDATE://CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE, REȚINUT DE POLIȚIȘTI
La data de 14 ianuarie 2023, în jurul orei 00:30, polițiștii Biroului Rutier Iași au identificat un tânăr, din comuna Scânteia, care ar fi condus un auto pe raza mun. Iași, fiind implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 17 ianuarie 2023, tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore şi introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
La data de 18 ianuarie a.c., acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi și Judecătoriei Iași, instanța dispunând față de acesta luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Cercetările continuă.
 
 
CERCETAȚI PENTRU TÂLHĂRIE, REȚINUȚI DE POLIȚIȘTI
Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au identificat 6 tineri cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 03/04 ianuarie a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iași, aceștia i-ar fi smuls unui tânăr portofelul din care ar fi sustras 400 de lei.
Pentru depistarea unuia dintre cei șase tineri, polițiștii ieșeni au beneficiat de sprijinul colegilor de la IPJ Cluj și IPJ Mureș, acesta fiind localizat pe raza mun. Cluj.
La data de 18 ianuarie a.c., cei șase tineri bănuiți de comiterea faptei au fost conduși la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, toți au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore.
La data de 19 ianuarie a.c., tinerii vor fi prezentați cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
Cercetările sunt continuate.
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Iași.
 
MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI , PUS IN APLICARE DE POLIȚIȘTII IEȘENI
La data de 18 ianuarie a. c, polițiștii Biroului Urmăriri Iași au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Iași, pe numele unui bărbat, din mun. Iași. Acesta s-a prezentat la sediul I.P.J. Iași.
Bărbatul a fost condamnat la pedeapsa de un 11 ani și 8 luni închisoare pentru comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.
Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Iaşi în vederea executării pedepsei.
TINERI REȚINUTI PENTRU O FAPTĂ DE LOVIRE
La data de 18 ianuarie 2023, polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea au reținut doi tineri, de 22 ani, respectiv 24 de ani, care la data de 12 ianuarie a.c., ar fi lovit un bărbat, în timp ce se aflau pe raza com. Mogoșești.
Cei doi tineri reținuți de polițiști au fost introduși în Arestul I.P.J. Iași.
La data de 19 ianuarie a.c., aceștia vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași cu propunere legală.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „lovirea sau alte violențe” și ,,tulburarea ordinii și liniștii publice”, iar cercetările continuă.
 
REȚINUT PENTRU ÎNCĂLCAREA ORDINULUI DE PROTECȚIE
La data de 18 ianuarie a.c., polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea au reținut un bărbat din com. Șcheia bănuit de comiterea infracțiunilor de nerespectarea măsurilor dipuse prin ordinul de protecție, amenințare și distrugere.
Bărbatul reținut de polițiști a fost introdus în Arestul I.P.J Iași.
La data de 19 ianuarie a.c., acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași cu propuneri legale.
Cercetările continuă.
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE
La data de 18 ianuarie 2023, polițiștii Secției nr. 5 Poliție Iași s-au sesizat din oficiu cu privire la un bărbat care conducea un autoturism pe raza mun. Iași, nerespectând regulile de circulație.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, iar cercetările continuă.
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE ȘI FALS PRIVIND IDENTITATEA
La data de 19 ianuarie 2023, în jurul orei 03:00, polițiștii Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani auoprit pentru control un tânăr, din județul Cluj, care conducea un autoturism pe DN 28 A Moțca.
În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că șoferul nu ar poseda permis de conducere și ar fi prezentat o identitate falsă.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și falsul privind identitatea, iar cercetările continuă.
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
La data de 18 ianuarie 2023, în jurul orelor 17:30, polițiștii Secției nr. 9 Poliție Rurală Hârlău au depistat un tânăr, din comuna Fântânele, care conducea un autoturism pe raza comunei Fântânele.
În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că șoferul nu ar poseda permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, iar cercetările continuă.
 
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DE LA MIROSLAVA, PENTRU SIGURANȚA COMUNITĂȚII
La data de 18 ianuarie a.c., în intervalele orare 11:00-13:30 și 16:30-19:30, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Iași au acționat pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, prevenirea actelor de violență, precum și pentru verificarea respectării prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice.
În cadrul acțiunii au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale (dintre care 4 la Legea nr. 61/1991, 10 la regimul circulației rutiere, 1 la Legea nr. 13/2017 și 1 la OG nr. 97/2005) în valoare de peste 4.490 lei.
În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis pe numele unei femei,de 34 de ani, condamnată la 5 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional și trafic de persoane. Femeia a fost încarcerată în Penitenciarul Iaşi în vederea executării pedepsei.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ArgeșActivități preventive desfășurate de polițiști

24 Apr 2024 197

IPJ BacăuReținut de polițiștii Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului pentru infracțiuni la regimul rutier

24 Apr 2024 197

IPJ ClujÎn cauză a fost produs un prejudiciu în valoare de peste 360.000 de lei

24 Apr 2024 194

IPJ ArgeșReținut de polițiști după ce a încălcat ordinul de protecție

23 Apr 2024 258

IPJ Bistrița-NăsăudAutoturism reclamat ca sustras din Marea Britanie, depistat și indisponibilizat de polițiști

23 Apr 2024 200

IPJ SibiuInfracțiuni contra patrimoniului, persoane reținute

23 Apr 2024 233

IPJ ArgeșSancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 24 de ore

22 Apr 2024 207

IPJ Bacău Acțiune a polițiștilor Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului

22 Apr 2024 226

IPJ Bistrița-NăsăudBISTRIȚA- acțiuni pentru siguranța elevilor, desfășurate de polițiștii Biroului Siguranță Școlară

19 Apr 2024 252

IPJ BacăuAcțiune a polițiștilor din Onești pentru disciplinarea pietonilor și bicicliștilor

19 Apr 2024 259

IPJ ArgeșReținuți de polițiști

18 Apr 2024 260

IPJ SibiuCercetat pentru tâlhărie calificată, un bărbat a fost arestat preventiv

17 Apr 2024 261

IPJ Argeș Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice

16 Apr 2024 303

IPJ BacăuUrmărit internațional, depistat de polițiștii de investigații criminale

16 Apr 2024 316

IPJ Bistrița-NăsăudNereguli la regimul rutier, constatate în flagrant delict, de polițiștii Biroului de Ordine Publică

16 Apr 2024 239