IPJ IașiBuletin de presă - 19.09.2022

Nr. 110.603 din 19 septembrie 2022
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 19.09.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În perioada 16 - 18 septembrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 290 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 800 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 75 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 10 acţiuni şi s-a intervenit la 298 de evenimente, dintre care 272 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 78 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 813 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 334.010 lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 50 de permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.
 

 
 
PLASAT SUB CONTROL JUDICIAR PENTRU FURT

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au identificat un tânăr de 22 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 23 august a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iași, acesta ar fi sustras portofelul din rucsacul unei tinere.
La data de 16 septembrie a.c., tânărul bănuit de comiterea faptei a fost condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.
La data de 17 septembrie a.c., tânărul reținut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Cercetările sunt continuate.
 
MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA, PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTI
La data de 16 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Urmăriri Iași au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei de un an și 6 luni închisoare, emis de Judecătoria Iași, pe numele unui bărbat de 42 de ani.
Acesta a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
În baza mandatului de executare a pedepsei, bărbatul a fost depus în penitenciar, în vederea executării pedepsei.
 
CERCETAT PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și vătămare corporală din culpă.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 16 septembrie a.c., un bărbat de 40 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Pașcani și ar fi acroșat și accidentat un pieton.
În urma testării șoferului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO RADIAT DIN CIRCULAȚIE
La data de 16 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava au oprit pentru control, pe raza comunei Țibănești, un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că autoturismul înmatriculat în Olanda a fost radiat din circulație.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
Cercetările sunt continuate.
 
CERCETAȚI PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 16 septembrie a.c., un bărbat de 68 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași și ar fi acroșat un autoturism parcat, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.
În urma testării șoferului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate.
  •  
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 17 septembrie a.c., un bărbat de 49 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași și ar fi acroșat un autoturism care circula din sens opus, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.
În urma testării bărbatului de 49 de ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate.
 
DEPISTAȚI CONDUCÂND AUTOTURISME, FIIND SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
În noaptea de 16 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Iași au oprit pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Cercetările sunt continuate.
  •  
În noaptea de 18 spre 19 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Iași au oprit pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Cercetările sunt continuate.
 
CERCETAT PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS ȘI UZ DE FALS
La data de 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava au oprit pentru control, pe raza comunei Miroslava, un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani.
Bărbatul a prezentat pentru control un permis de conducere eliberat de autorităţile din Republica Moldova, iar în urma verificărilor efectuate de polițiști au rezultat suspiciuni privind autenticitatea documentului.
De asemenea, din verificări a rezultat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals, iar cercetările sunt continuate.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE LA TÂRGU FRUMOS PENTRU VERIFICAREA PAZEI SOCIETĂILOR ȘI SIGURANȚA CETĂȚENILOR
La data de 18 septembrie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos au acționat pentru verificarea pazei la societățile de pe raza de competență și creșterea gradului de siguranță al cetățenilor.
În cadrul acțiunii au fost verificate controlate 3 autoturisme și au fost verificate 6 societăți, fiind legitimate 26 de persoane.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.935 de lei.
Exemple:
1. Administratorul unei societăți, din orașul Târgu Frumos a fost sancționat contravențional, conform H.G. nr. 301/2012, deoarece nu au fost implementate măsurile stabilite prin analiza de risc la securitate fizică.
2. Doi bărbați au fost sancționați contravențional, conform Legii nr. 61/1991, deoarece și-au adresat reciproc cuvinte și expresii jignitoare.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ArgeșActivități preventive desfășurate de polițiști

24 Apr 2024 269

IPJ BacăuReținut de polițiștii Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului pentru infracțiuni la regimul rutier

24 Apr 2024 270

IPJ ClujÎn cauză a fost produs un prejudiciu în valoare de peste 360.000 de lei

24 Apr 2024 236

IPJ ArgeșReținut de polițiști după ce a încălcat ordinul de protecție

23 Apr 2024 261

IPJ Bistrița-NăsăudAutoturism reclamat ca sustras din Marea Britanie, depistat și indisponibilizat de polițiști

23 Apr 2024 202

IPJ SibiuInfracțiuni contra patrimoniului, persoane reținute

23 Apr 2024 237

IPJ ArgeșSancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 24 de ore

22 Apr 2024 211

IPJ Bacău Acțiune a polițiștilor Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului

22 Apr 2024 229

IPJ Bistrița-NăsăudBISTRIȚA- acțiuni pentru siguranța elevilor, desfășurate de polițiștii Biroului Siguranță Școlară

19 Apr 2024 253

IPJ BacăuAcțiune a polițiștilor din Onești pentru disciplinarea pietonilor și bicicliștilor

19 Apr 2024 260

IPJ ArgeșReținuți de polițiști

18 Apr 2024 264

IPJ SibiuCercetat pentru tâlhărie calificată, un bărbat a fost arestat preventiv

17 Apr 2024 261

IPJ Argeș Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice

16 Apr 2024 306

IPJ BacăuUrmărit internațional, depistat de polițiștii de investigații criminale

16 Apr 2024 316

IPJ Bistrița-NăsăudNereguli la regimul rutier, constatate în flagrant delict, de polițiștii Biroului de Ordine Publică

16 Apr 2024 239