IPJ Iași Buletin de presă - 29.12.2022

Nr. 111.751 din 29 decembrie 2022
 
BULETIN DE PRESĂ 29.12.2022
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR RUTIERI IEȘENI PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
La data de 28 decembrie a.c., poliţiştii rutieri au acționat pe raza jud Iasi, pentru combaterea nerespectării normelor referitoare la viteza de deplasare, manevra de depăşire şi a conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, precum și pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării normelor rutiere referitoare la indisciplina pietonilor.
În cadrul acțiunilor au fost aplicate 111 de sancţiuni contravenţionale (din care 23 pentru viteză, 23 pentru indisciplină pietoni, 2 pentru depășire neregulamentară), în valoare totală de 36590 de lei.
De asemenea, au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 7 permise de conducere (din care 3 pentru neacordare prioritate pietoni) și a fost reținut 1 certificat de înmatriculare.
 
OPRIT ÎN TRAFIC, ȘOFERUL TRANSPORTA MATERIALE PIROTEHNICE
 
La data de 28 decembrie a.c., polițiștii rutieri ai Poliției Orașului Târgu Frumos au oprit în trafic un autoturism, condus de un bărbat  în vârstă de 43 din ani, din com Cucuteni. În urma controlului efectuat, în portbagajul autoturismului au fost identificate 4 baxuri de articole pirotehnice din categoria F2. Materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "orice operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept".
 
35 KG DE ARTICOLE PIROTEHNICE DEȚINUTE ILEGAL, RIDICATE DE POLIȚIȘTI
 
La data de 28 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Iași, în urma unei acțiuni organizate în cadrul planului “Foc de artificii”, pe raza mun. Iași, au identificat doi tineri cu vârste de 24, respective 26 ani, ambii din jud Iași, care ar fi deținut fără drept, articole pirotehnice, de diferite categorii.

Au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 35 de kg de articole pirotehnice, din categoriile F2 și  F3 de periculozitate, în valoare de 4.200 lei.  De asemenea, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "orice operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept".
 
Pentru evitarea implicării în evenimente negative, recomandăm:

-Să cumpărați articole pirotehnice doar de la persoane fizice/juridice autorizate!
-La achiziționarea de articole pirotehnice să verificați eticheta. Acestea trebuie să fie inscripționate în limba română!
-Să sesizați poliția când constatați că sunt vândute ilegal articole pirotehnice!
 
De asemenea, vă readucem în atenție câteva aspecte legate de obiectele cu conținut pirotehnic:
Articolele pirotehnice de divertisment din categoria F1 pot fi puse la dispoziţie pe piaţă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani.
Articole pirotehnice de scenă din categoria T1 şi alte articole pirotehnice din categoria P1 pot fi puse la dispoziţie pe piaţă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani.
 
Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:
a)    orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept;
b)    comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani;
c)    comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.
 
 
MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI , PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTII IEȘENI
 
La data de 28 decembrie a. c, polițiștii Secţiei 10 Poliţie Rurală Ruginoasa au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis Judecătoria Paşcani, pe numele unui tânăr de 25 ani din comuna A.I. Cuza.
Acesta a fost condamnat la o lună închisoare pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul rutier (conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice).
 Tânărul a fost încarcerat în penitenciar.
 
TINERI CERCETAȚI PENTRU FURT
 
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău au identificat 5 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 23 ani, din jud Iași, bănuiți de comiterea unor fapte de furt, fapte ce au fost comise în cursul lunii noiembrie și decembrie a.c., pe raza comunei Erbiceni.
Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că tinerii ar fi sustras produse alimentare, precum și alte bunuri (electronice, telefoane mobile, etc) de la persoane diferite de pe raza comunei.
În baza probatorului administrat în cauza, la data de 28 decembrie a. c, tinerii au fost reținuti de polițiști și introduși în Arestul I.P.J Iași.
Astăzi, 29 decembrie a.c, tinerii urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, cu propunere legală.
 
 
A CONDUS PE DRUMURILE PUBLICE  UN AUTOTURISM NEÎNMATRICULAT
La data de 28 decembrie a.c, polițiștii rutieri ieșeni au oprit în trafic, pe raza localității Scânteia, un autoturism, condus de un tânăr în vârstă de 19 ani, din jud Vaslui.
 În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că autoturismul nu este înmatriculat pentru a circula pe drumurile publice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii „Conducerea  unui vehicul neînmatriculat”.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ClujPoliția Rurală Apahida au dispus reținerea unui bărbat de 39 de ani

27 Mar 2024 484

IPJ Sibiu Un bărbat cercetat pentru furt calificat a fost reținut

27 Mar 2024 264

IPJ ArgeșSancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 24 de ore

25 Mar 2024 351

IPJ IalomițaPolițiștii ialomițeni au emis un ordin de protecție provizoriu, pe numele unui bărbat de 43 de ani

25 Mar 2024 327

IPJ ArgeșDepistat conducând pe contrasens, deși avea dreptul de a conduce suspendat

22 Mar 2024 313

IPJ Argeș Conduceau cu viteză excesivă

21 Mar 2024 257

IPJ SibiuUn bărbat cercetat pentru furt calificat a fost reținut

21 Mar 2024 292

IPJ ArgeșAcțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice

20 Mar 2024 346

IPJ Bistrița-NăsăudProduse contrafăcute, ridicate în vederea confiscării de către polițiștii de la investigarea criminalității economice

19 Mar 2024 404

IPJ ArgeșReținut de polițiști

19 Mar 2024 296

IPJ Argeș Reținere a 9 permise de conducere și de retragere a unui certificat de înmatriculare

18 Mar 2024 387

IPJ Bistrița-NăsăudReținut pentru 24 de ore, după ce a fost depistat de polițiști cu nereguli în trafic

18 Mar 2024 399

IPJ SibiuCercetat penal pentru înșelăciune,un bărbat a fost reținut

15 Mar 2024 414

IPJ SibiuInfracțiunii de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos (42 de acte materiale)

14 Mar 2024 302

IPJ Bistrița-Năsăud Șofer depistat în flagrant delict de către polițiștii Serviciului Rutier

13 Mar 2024 377