IPJ Iași Buletin de presă - Acțiuni ale poliției ieşene pentru siguranța cetățenilor

Nr. 68.491 din 24 iunie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În data de 23 iunie a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 70 evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 160 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 6 acțiuni și s-a intervenit la 78 evenimente, dintre care 72 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 26 de infracţiuni.

 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 169 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 103.710 de lei.
 

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 17 de permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.
 
 
 
 
Update://CERCETAT PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER
 
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Iaşi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 14 iunie a.c., un tânăr de 22 de ani ar fi condus un scuter neînmatriculat, pe raza comunei Popricani şi ar fi intrat în coliziune cu un autoturism, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.
 
De asemenea, în urma verificărilor efectuate a rezultat că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
În urma testării tânărului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
La data de 23 iunie a.c. , în baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi introdus în Arestul I.P.J. Iaşi. La data de 24 iunie a.c., acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale.
 
MATERIAL LEMNOS CONFISCAT DE POLIŢIŞTI

 
La data de 23 iunie a.c., în jurul orei 06.00, poliţiştii Biroului Rutier Paşcani au depistat un bărbat, de 27 ani, care transporta cu o autoutilitară material lemnos fără a deţine documente legale de provenienţă.
 
Cantitatea de 4,17 mc de cherestea a fost confiscată , fiind lăsată în custodia Ocolului Silvic Paşcani.
 
De asemenea, bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform art. 19, lit. a din Legea nr. 171/2010.
 
 
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
 
La data de 23 iunie a.c., în jurul orei 18.00, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Urbană Iaşi au depistat un tânăr, de 19 de ani, care conducea un auto pe drumul public, pe strada Vasile Lupu, din mun. Iaşi  fără a avea permis de conducere.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui auto fără permis de conducere.
 
 
ACŢIUNE LA PAŞCANI, PENTRU SIGURANŢA COMUNITĂŢII
 
La data de 23 iunie a.c., poliţiştii Poliţiei Municipiului Paşcani au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională, în special pentru prevenirea furturilor de animale şi verificarea legalităţii comercializării animalelor. La acţiune au participat şi reprezentanţi ai D.S.V.S.A. Iaşi.
Au fost vizate de acţiune 4 zone, fiind verificaţi 13 agenţi economici şi 20 de auto.
Au fost legitimate 38 de persoane.
Poliţiştii au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.480 lei.
Spre exemplu, administratorul unei unităţi comerciale a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 10.000 lei conform HG nr. 984/2005, deoarece a comercializat carne fără elemente de identificare şi a depozitat produse neconforme (expirate) în spaţiul de comercializare.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Iași Buletin de presă -30.07.2021

30 Jul 2021 410

IPJ Iași Comunicat de presă - Acţiuni desfăşurate de poliţişti pentru limitarea răspândirii virusului SAR

07 Jul 2021 372

IPJ Iași Buletin de presă - Acţiuni desfăşurate de poliţişti pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV 2

01 Jul 2021 345