IPJ TimișSancțiuni pentru viteză și permise de conducere reținute

Nr. 45 din 13 Martie 2023
 
BULETIN INFORMATIV 13 MARTIE 2023
 
256 DE SANCȚIUNI APLICATE PENTRU VITEZĂ ȘI 50 DE PERMISE DE CONDUCERE REȚINUTE DE POLIŢIŞTII RUTIERI
 
În perioada 10-12.03.2023, polițiștii timișeni, sub coordonarea Serviciului Rutier Timiș, au desfășurat acțiuni pe principalele artere din județul Timiș,  pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, precum și pentru depistarea conducătorilor auto care au consumat alcool sau droguri.
 
Au fost legitimate 630 de persoane și controlate 590 de autovehicule, fiind efectuate 403 testări cu aparatul etilotest și 20 de testări cu aparatul drugtest.
 
În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 531 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 150.000 de lei, pentru nerespectarea normelor rutiere, conform O.U.G. 195/2002R, dintre acestea 256 de sancțiuni fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării, 50 de permise de conducere și retrase 14 certificate de înmatriculare.
 
De asemenea, polițiștii au constatat 7 infracțiuni la regimul rutier, respectiv:
- 3: punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat;
- 2: conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere;
- 1: conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice;

- 1: conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.
     
Recomandăm cetățenilor să respecte regulile de circulație, să circule cu prudenţă și să nu conducă autovehicule dacă au consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise.

 
Polițiștii timișeni vor continua să desfășoare activități de verificare în trafic pe principalele artere din județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze genratoare de accidente.
 
 
 
REȚINUȚI PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ
 
În data de 12 martie 2023, polițiștii Orașului Sânnicolau Mare au reținut 3 bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 19 și 35 de ani bănuiți de tâlhărie calificată.  Aceștia au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiș.
 
În fapt, în data de 12.03.2023, în jurul orei 20:20, polițiștii Orașului Sânnicolau Mare au fost sesizați de un bărbat în vârstă de 28 de ani, din localitatea Sânpetru Mare, județul Timiș, cu privire la faptul că ar fi fost agresat fizic de către mai multe persoane, ulterior, acestea deposedându-l de două telefoane mobile și 370 de lei.
 
În urma investigațiilor efectuate, în cursul zilei de ieri, polițiștii au depistat în localitatea Sânpetru Mare 3 bărbați în vârstă de  19, 23 și 35 de ani și o femeie în vârstă de 22 de ani, bănuiți de comiterea faptei, aceștia fiind conduși la sediul poliției pentru audieri.
 
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.
 
În urma probatoriului administrat în cauză, bănuiții au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiș.
 
Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a acestora.
 
 
CONTROALE LA AGENȚII ECONOMICI CARE EFECTUEAZĂ OPERAȚIUNI CU SUBSTANȚE PERICULOASE
 
În perioada 09.03 - 11.03.2023, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Peciu Nou au organizat o acțiune pentru verificarea respectării prevederilor legale de către agentii economici înregistrați sau autorizați să efectueze operațiuni cu substanțe periculoase.
 
Polițiștii au verificat 11 societăți comerciale din localitățile Peciu Nou, Parța și Giulvăz, în vederea prevenirii si combaterii faptelor de natura penală și contravențională la regimul produselor de protecție a plantelor și protecția mediului.
 
În urma controalelor efectuate, polițiștii au constatat că 5 societăți comerciale depozitează ilegal cantități însemnate de produse, din grupe diferite de toxicitate, cu termenul de valabilitate expirat, devenite deșeuri, pentru care nu au fost luate măsuri de eliminare.
 
Polițiștii au indisponibilizat în total 1.922 de litri de produse de protecția plantelor (erbicide, fungicide, pesticide etc.) și 166 de cutii de carton cu recipiente de substanțe periculoase, respectiv 104 kilograme de fosfat de zinc.
 
În cazul acestor 5 societăți comerciale s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de "neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri", faptă prevăzută de O.U.G nr. 195/2005 privind protecția mediului.
 
Cantitatea de produse periculoase identificată a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor și neutralizării ulterioare.
 
De asemenea, acțiunea polițiștilor a avut ca scop și prevenirea faptelor de furt a pesticidelor, erbicidelor, îngrășămintelor chimice sau a altor bunuri depozitate în spațiile special amenajate.
 
În urma controalelor efectuate la cele 11 societăți comerciale, la 8 dintre acestea au fost identificate deficiențe la modul de asigurare a pazei bunurilor și cu privire la respectarea cerințelor minime de securitate prevăzute de Anexa 1 la HG 301/2012, în sensul că aceste societăți comerciale nu îndeplineau măsurile stabilite prin analiza de risc sau mai mult decât atât nu aveau efectuată o astfel de analiză de risc la securitatea fizică.
 
Astfel, au fost aplicate 8 sancțiuni contraventionale conform  HG 301/2012 în valoare totală de 20.000 lei.
 
Acțiunile de acest tip vor continua și în celelalte comune de pe raza secției rurale.
 
 
 
REȚINUT PENTRU FURT CALIFICAT
 
În data de 12 martie 2023, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Săcălaz au reținut un bărbat în vârstă de 19 ani, bănuit de furt calificat.  Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiș.
 
În fapt, la data de 12.03.2023, în jurul orei 09:00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Săcălaz au fost sesizați de un bărbat în vârstă de 42 de ani, cu privire la faptul că în noaptea de 11/12.03.2023, persoane necunoascute ar fi pătruns în interiorul unui imobil în construcții situat pe strada Hyperion din comuna Săcălaz, județul Timiș, de unde i-ar fi sustras portofelul în care se aflau acte și suma de 7.600 de lei.
 
În urma investigațiilor efectuate, în cursul zilei de ieri, polițiștii au depistat în localitatea Săcălaz un bărbat în vârstă de 19 ani bănuit de comiterea faptei, acesta fiind condus la sediul poliției pentru audieri.
 
Prejudiciul a fost recuperat parțial.
 
În urma probatoriului administrat în cauză, bănuitul a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiș.
 
Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a acestuia.
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.