ISU Argeș - Intervenții și alte misiuni

BULETIN INFORMATIV

 
 
         În perioada 26.05.2023, ora 08:00 – 29.05.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 154 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
         
INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
26.05.2023
 
         (ora 09:35) Detașamentul de Pompieri Pitești a acționat  pentru a asigura măsuri specifice de prevenire și stingere ale incendiilor la un eveniment rutier produs în localitatea Mărăcineni, în care au fost avariate două autoturisme. Nu a fost nevoie de intervenția echipajului medical, nefiind identificate victime ale accidentului.
         (ora 09:43) Două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul de Pompieri Mioveni au intervenit în localitatea Hârtiești, la un eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme. Forțele de intervenție au asigurat măsuri specifice și au monitorizat o persoană de sex feminin, în vârstă de 30 de ani, care prezenta un traumatism cranio facial și a suferit un atac de panică. În urma asistării, victima a fost transportată la spital.
         (ora 10:18) Pompierii de la Detașamentul Pitești au fost solicitați să intervină în municipiul Pitești, strada Take Ionescu, în cazul unui incident rutier în care au fost implicate trei autoturisme. La locul solicitării, forțele de intervenție au asigurat măsuri specifice de prevenire ale incendiilor până la înlăturarea oricărui pericol. Paramedicii SMURD au monitorizat două persoane, fără a fi necesar transportul ulterior la spital. A fost vorba despre o victimă de sex feminin, în vârstă de 74 de ani, care prezenta leziuni la membrul superior stâng și o altă victimă de sex masculin, în vârstă de 31 de ani, care acuza durere la nivelul membrului inferior stâng.
         (ora 14:35) Salvatorii de la Detașamentul de Pompieri Pitești au fost solicitați să intervină la un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. La locul solicitării, au fost asigurate măsuri specifice, nefiind identificate victime.
         (ora 15:33) Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș a intervenit pentru asigurarea de măsuri specifice, prin efectuarea unui dispozitiv de protecție, în cazul unei conducte de gaze spartă pe strada Unirii din municipiul Curtea de Argeș. La fața locului au fost prezente și echipaje ale distribuitorului de gaze pentru remedierea defecțiunii.
 
28.05.2023
 
(ora 22:36) Colegii noștri de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung au intervenit în localitatea Mihăești, satul Furnicoși, pentru a asigura măsuri specifice până la înlăturarea oricărui pericol, în cazul unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. Paramedicii SMURD au monitorizat o persoană de sex masculin în vârstă de 47 de ani. Ulterior acordării primului ajutor calificat, nu a fost necesar transportul la spital.
        
         De asemenea, în perioada 27 – 28 mai a.c.,  pompierii au fost prezenți în cadrul evenimentului motorsport Raliul Argeșului, pentru a asigura intervenția operativă în cazul unor situații de urgență majore, dar și pentru a lua măsurile necesare de prevenire ale incendiilor în zonele de alimentare de pe traseele competiției. În cele două zile de raliu s-au asigurat măsurile specifice de prevenire, nefiind nevoie de intervenția pompierilor.

 
         În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 

Nu uitați!
         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.