ISU Argeș Misiunile pompierilor în perioada minivacanței

COMUNICAT DE PRESĂ
Misiunile pompierilor în perioada minivacanței
 
 
            În perioada minivacanței, zilnic, pompierii argeșeni au intervenit în sprijinul cetățenilor gestionând un număr de 181 de situații de urgență pentru acordarea asistenței medicale, stingerea și asigurarea măsurilor specifice în caz de incendiu,  înlăturarea efectelor negative ale fenomenelor meteorologice, precum și descarcerare și alte misiuni specifice activității noastre.
 
            Printre cele mai relevante, amintim:
            În perioada 3 - 4 iunie, în contextul fenomenelor meteorologice, pompierii au fost solicitați să acționeze în mai multe situații pentru evacuarea apei din gospodării și pentru îndepărtarea copacilor și a stâlpilor căzuți sau care prezentau un pericol pentru viața și bunurile cetățenilor. 
            O altă misiune a salvatorilor în acest context, a fost în jurul orei 15:49, din data de 3 iunie, când pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș au fost solicitați să intervină în cazul unei persoane surprinsă de un debit crescut pe un curs de apă din localitatea Albeștii de Argeș, satul Ungureni. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că a fost vorba despre o persoană de sex feminin, în vârstă de 55 de ani, care a fost extrasă din apă de către cetățeni. Victima era în stare gravă și a fost nevoie de efectuarea manevrelor de resuscitare. Persoana a răspuns eforturilor echipajelor medicale sosite la fața locului, fiind transportată la spital cu funcții vitale.
 
            În intervalul de referință, colegii noștri au fost solicitați să intervină la opt evenimente rutiere în care au fost implicate 12 vehicule, pompierii asigurând măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, precum și asistența medicală la nevoie. În urma incidentelor au fost identificate nouă victime, iar pentru patru dintre acestea a fost nevoie de transportul ulterior la spital.
 
            Totodată, în această perioadă, inspectorii de prevenire au desfășurat șase controale pentru respectarea cerințelor de securitate la incendiu de către operatorii economici din sfera activităților de comerț cum ar fi discoteci, cluburi, săli de evenimente, restaurante, precum și unități de cazare din județul nostru.
            Încă din startul acestor activități, colegii noștri au identificat și dispus oprirea funcționării și utilizării unui spațiu cu destinație comerț - club, stabilit ca sală aglomerată pe timpul unui control tematic inopinat.
            Această măsură s-a aplicat pe o perioadă nedeterminată, până la intrarea în legalitate a operatorului economic din centrul municipiului Pitești, pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu în ceea ce privește periclitarea vieții ocupaților și forțelor de intervenție prin neasigurarea numărului minim de căi de evacuare prevăzute de reglementările tehnice în vigoare, precum și depășirea cu peste 10% a numărului maxim de utilizatori, față de valoarea maximă de referință a locației.
            Pentru respectivul operator economic s-a aplicat și o sancțiune contravențională principală, constând într-o amendă în cuantum de 100.000 lei și sancțiunea complementară  privind oprirea funcționării și utilizării spațiului respectiv, aplicându-se sigiliul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.
           

            De asemenea, în urma unor controale efectuate în localitatea Arefu, au mai fost identificate 17 deficiențe, printre cele mai grave fiind funcționarea a cinci spații fără autorizație de securitate la incendiu.  Acestea au fost sancționate cu avertismente, dar și o amendă în cuantum de 64.500 lei pentru funcționarea fără autorizație de incendiu.
 
            Structurile noastre specializate asigură suport continuu pentru intrarea în legalitate a tuturor operatorilor economici în vederea consolidării unui climat sigur pentru noi toți, astfel de acțiuni de verificare a respectării cerințelor de securitate la incendiu fiind importante pentru siguranța cetățenilor și a utilizatorilor, în primul rând prin responsabilizarea operatorilor economici, dar și prin conștientizarea de către utilizatori referitor la pericolele la care se expun în spațiile aglomerate.
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Incendiu la o combină de treierat! Intervin pompierii (FOTO)

27 Sep 2023 538

ISU Argeș Buletin informativ

27 Sep 2023 222

ISU Argeș Accident rutier în comuna Albota. O femeie a ajuns la spital

26 Sep 2023 509

ISU Argeș Buletin informativ

26 Sep 2023 243

ISU Argeș Buletin informativ

25 Sep 2023 245

O mașină a intrat într-un stâlp în județul Argeș. Pompierii au intervenit la fața locului (FOTO)

23 Sep 2023 549

ISU Argeș Buletin informativ

22 Sep 2023 252

ISU Argeș Buletin informativ

21 Sep 2023 252

ISU Argeș Incendiu izbucnit la o anexă din municipiul Câmpulung. Au intervenit pompierii (FOTO)

20 Sep 2023 593

ISU Argeș Buletin informativ

20 Sep 2023 269

O femeie a ajuns la spital în urma unui accident rutier petrecut în județul Argeș

16 Sep 2023 495

Pompierii din cadrul ISU Argeș s-au luptat cu inundațiile din județ (FOTO)

16 Sep 2023 481

Județul Argeș Accident rutier în orașul Costești. O mașină s-a răsturnat

16 Sep 2023 738

Un echipaj pirotehnic intervine pentru un proiectil exploziv din Primul Război Mondial (FOTO)

12 Sep 2023 580

Incendiu la un fond forestier din județul Argeș. Pompierii au intervenit la fața locului

11 Sep 2023 531