ISU Bihor Buletin de presă - Incendiu violent la o fabrică de mobilă din comuna Popești

BULETIN DE PRESĂ
Incendiu violent la o fabrică de mobilă din comuna Popești
           
         
Un incendiu violent s-a produs în după-amiaza zilei de joi, la o societate comercială din localitatea Bistra, comuna Popești, județul Bihor, al cărei domeniu de activitate îl constituie fabricarea de produse stratificate din lemn (placaj, panel, furnire, plăci din așchii de lemn, plăci fibrolemnoase etc.).
 
Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor în jurul orei 17.20, moment în care, la adresa indicată, s-au deplasat cu operativitate echipajele Detașamentului de Pompieri Marghita, cu două autospeciale de stingere și cu ambulanța de tip B2 a subunității, fiind alertat totodată și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Popești (SVSU Popești).
Până la sosirea echipajelor de stingere, plutonier major Baicu Ionuț, subofițer operativ din cadrul Detașamentului Marghita, care se afla acasă, în timpul liber și care locuia în vecinătate, a intervenit de urgență la locul evenimentului, acționând cu stingătoare asupra focarelor. După câteva minute, la fața locului au sosit și membrii SVSU Popești, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, care împreună cu subofițerul, au realizat un prim dispozitiv de limitare a propagării incendiului.
Ajunse la  locul evenimentului, echipajele de pompieri militari au constatat că incendiul se manifesta violent la o magazie din curtea fabricii, în care erau depozitați aproximativ 50 de metri cubi de cherestea, cu degajări mari de fum, flăcările alimentate de cantitatea mare de materiale combustibile depozitate în interiorul acesteia și de vântul puternic, amenințând să se propage la hala de producție a fabricii și la stivele de cherestea, aflate în imediata proximitate.
          Pentru localizarea și lichidarea incendiului, forțele de intervenție au acționat cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, dispozitivul circular adoptat vizând localizarea şi lichidarea focarelor și protecția halei de producție, respectiv a stivelor de cherestea de pe platformă și a depozitului de material finit.  
Operațiunea de stingere a fost finalizată în jurul orei 18.30, echipajele acționând în continuare, pentru căutarea eventualelor focare ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, până în jurul orei 19.40.
          În urma producerii incendiului, au ars circa 30 de metri cubi din cei  aproximativ 50 de metri cubi de cherestea depozitați în magazia cuprinsă de flăcări.
Forțele de intervenție au reușit să salveze hala de producție și circa 45 de metri cubi cherestea (circa 20 de metri cubi din interiorul magaziei și aproximativ 25 de metri cubi depozitați lângă aceasta).
          Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de neglijența unor angajați ai fabricii, care, după ce au aprins într-o groapă din curte, rumegușul rămas în urma proceselor tehnologice, au plecat acasă, lăsând focul nesupravegheat, scânteile purtate de rafalele de vânt aprinzând materialele combustibile din apropiere.
           
 
Persoană de contact

OFIŢER INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.