ISU Bihor Buletin de presă - Proiectil găsit de un localnic din Tulca, în curtea casei

      Nr. 189   Oradea, 11.08.2021
BULETIN DE PRESĂ
Proiectil găsit de un localnic din Tulca, în curtea casei  
         
         
Marți, 10 august a.c., între orele 20.40 - 22.00, pompierii militari pirotehniști ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor au desfășurat în localitatea Tulca, o operațiune de asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată.
 
Sesizarea, primită în dispeceratul inspectoratului prin Sistemul Unic 112, a fost făcută de un localnic, care a găsit o muniție în curtea propriei gospodării, în timp ce efectua săpături pentru lucrări de consolidare a fundației casei.
 Echipajul pirotehnic a identificat un proiectil de artilerie de calibru 75 de milimetri, provenit din timpul celei de-a doua conflagrații mondiale, pe care l-a transportat și depozitat în condiții de siguranță, în vederea distrugerii ulterioare prin explozie controlată.
Pompierii militari bihoreni reamintesc persoanelor care descoperă muniții neexplodate, să nu le atingă, iar când execută diferite activități și depistează muniții, să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă și să anunțe imediat, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgență profesioniste.
         
 
Persoană de contact
OFIŢER INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.