ISU Bihor Comunicat de presă - 10.05.2022

Nr. 94 Oradea, 10.05.2022
 
BULETIN INFORMATIV
 
Peste 30 de misiuni desfășurate de echipajele de pompieri și SMURD din Bihor, în ultimele 24 de ore
 
 
Într-o singură zi, echipajele de stingere, de căutare-salvare, echipajul pirotehnic și echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor au desfășurat peste 30 de misiuni, din care o operațiune de salvare a unui copil sub doi ani, două misiuni de stingere a incendiilor, o misiune de asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată și peste 25 de intervenții pentru acordarea primului ajutor calificat și a asistenței medicale de urgență.
 
          Misiune de salvare a unui copil
 
Luni, 09 mai a.c., o femeie domiciliată într-un apartament situat la etajul 1 al unui bloc de pe strada Sovata din Oradea a solicitat, prin Sistemul Unic 112, intervenția echipajelor specializate, pentru salvarea fiului ei, în vârstă de un an și 8 luni, care, jucându-se, a blocat ușa dormitorului,  a cărui fereastra era deschisă, rămânând izolat în încăperea respectivă.
La adresa menționată s-au deplasat cu operativitate, pompierii militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea, care în aproximativ 10 minute de la primirea apelului au pătruns în cameră, redând copilul teafăr mamei și înlăturând astfel, pericolul producerii unei situații de urgență.
Tragem din nou, în acest context, un semnal de alarmă în ceea ce privește siguranța copiilor, adresând cetățenilor rugămintea de a monitoriza în permanență minorii și de a nu-i lăsa, în special pe cei mici, nicio clipă fără supraveghere.
 
Incendii în Fonău și Palota
 
Luni, pompierii militari din cadrul Gărzii Tinca, au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă situată în localitatea Fonău, comuna Husasău de Tinca.
Evenimentul, generat cel mai probabil, de utilizarea focului deschis în spații închise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, s-a soldat cu arderea a două corpuri de mobilier din încăperea afectată de flăcări. Forțele de intervenție au reușit să stingă incendiul în limitele găsite, împiedicând propagarea acestuia la întreaga construcție.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.
 
În aceeași zi, pompierii Detașamentului 1 Oradea au intervenit în localitatea Palota, comuna Sântandrei, pentru stingerea unui incendiu în urma căruia au ars vegetație uscată, 10 cauciucuri uzate și deșeuri de hârtie și mase plastice.

 
  •  
Tot luni, specialiştii pirotehnişti  ai ISU Bihor au fost solicitați să intervină în Băile Felix,  pentru asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată.
Ajunşi la locul indicat de apelantul numărului unic 112, pompierii militari au identificat un proiectil de calibru 100 milimetri, provenit din cel de-al Doilea Război Mondial. Muniţia, descoperită de un localnic în timp ce efectua lucrări de nivelare a terenului, a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă de către echipajul pirotehnic, urmând a fi distrusă prin explozie controlată.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor recomandă persoanelor care descoperă muniţii neexplodate, să nu le atingă, iar când execută diferite activităţi şi depistează muniţii, să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă şi să anunţe de urgenţă, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgenţă profesioniste.
 
Misiuni ale echipajelor SMURD BIHOR
 
În ultimele 24 de ore, echipajele SMURD Bihor au intervenit pentru salvarea persoanelor care prezentau diferite probleme de sănătate (plăgi, contuzii, fracturi, traumatisme etc.), desfășurând 28 de misiuni de acordare a primului ajutor calificat și a asistenței medicale de urgență, cele mai multe dintre acestea în localitățile  Oradea, Tinca, Valea lui Mihai, Vaida (comuna Roșiori), Drăgănești, Varasău (comuna Brusturi), Gepiu, Luncșoara (comuna Aușeu), Borș, Vășad (comuna Curtuișeni), Cărănzel (comuna Lăzăreni), Diosig, Urvind (comuna Lugașu de Jos), Săcuieni.
 
 
 
Compartiment Informare și Relații Publice
Persoană de contact
Ofițer Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU Bihor 47 de ani de la cutremurul din 1977

04 Mar 2024 279

ISU Bihor Acțiuni de informare preventivă desfășurate de pompierii bihoreni

27 Feb 2024 321

ISU BihorPeste 400 de copii instruiți de pompierii bihoreni, în ultimele două zile

16 Feb 2024 329

ISU Bihor Pompierii bihoreni vă îndeamnă să fiți prevăzători

13 Feb 2024 345

ISU BihorCe facem dacă ajungem la locul unui accident rutier?

11 Jan 2024 332

ISU BihorPeste 130 de intervenții și misiuni ale salvatorilor bihoreni în minivacanța de Revelion

03 Jan 2024 460

ISU BihorMisiuni desfășurate de pompierii bihoreni pentru înlăturarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice periculoase

14 Dec 2023 382

ISU BihorAtenționări și avertizări meteorologice pentru județul Bihor

13 Dec 2023 529

ISU BihorRecomandările pompierilor bihoreni pentru protejarea populației

13 Dec 2023 319

ISU BihorSimptomele intoxicației cu monoxid de carbon

11 Dec 2023 364

ISU Bihor„Salvatorii din pasiune” sărbătoriți de pompierii bihoreni

05 Dec 2023 480

ISU Bihor20 Noiembrie - Ziua Internațională a Drepturilor Copilului

20 Nov 2023 397

ISU BihorBunică și nepoată în pericol, într-o casă cuprinsă de flăcări, din cauza unui coș de fum

08 Nov 2023 391

UPDATE. ISU Bihor Bunică și nepoată în pericol, într-o casă cuprinsă de flăcări, din cauza unui coș de fum (FOTO)

08 Nov 2023 655

ISU BihorZiua Stației de Pompieri Săcueni

24 Oct 2023 367