ISU BihorComunicat de presă - 13.09.2022

  Nr. 226  Oradea, 13.09.2022
COMUNICAT DE PRESĂ
„Ziua Pompierilor din România” sărbătorită în tot județul Bihor
 
 
 
            Distincții din partea IGSU pentru salvatorii bihoreni
 
            Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, în data de 13 septembrie, salvatorii care au participat anul acesta la misiunile de stingere a incendiilor de pădure din Grecia, printre care și 21 de pompieri bihoreni, au fost recompensați de conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).
Astfel, în cadrul unei festivități desfășurate la București, în dimineața zilei de 13 septembrie a.c., în semn de apreciere pentru modul în care și-au îndeplinit misiunea în afara granițelor țării, prim-adjunctul inspectorului șef, colonel Csilik Alexandru și 20 de subofițeri din cadrul ISU Bihor, au fost recompensați cu “Placheta Onorifică a IGSU" și "Distincția de Serviciu - Insigna simbol".
 
 
            Festivități în cadrul ISU Bihor
 
           
Marți, 13 septembrie a.c., pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana" al judeţului Bihor (ISU Bihor) au sărbătorit „Ziua Pompierilor din România", organizând pentru bihoreni, o serie de activităţi menite a revela semnificaţia şi importanţa acestei zile în tradiţiile de luptă ale acestei arme. De asemenea, în aceeași zi, pompierii au desfășurat acțiuni aferente Zilei Informării Preventive, marcată începând din anul 2011,  în fiecare zi de marți 13.
 
            La sediul ISU Bihor, manifestările dedicate „Zilei Pompierilor” au început cu ceremonialul de comemorare a eroilor din Dealul Spirii şi a tuturor pompierilor căzuţi la datorie de-a lungul timpului, evenimentul debutând cu depunerea de coroane la Grupul Statuar al Pompierilor Bihoreni şi continuând cu şedinţa festivă în cadrul căreia s-au reamintit spiritul de sacrificiu şi actele de curaj ale predecesorilor.

            În cadrul şedinţei festive au fost, de asemenea, înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, doi ofițeri și opt subofițeri care au obţinut rezultate excepţionale în îndeplinirea atribuţiilor specifice, iar unui număr de 59 de pompieri militari          le-au fost decernate Diplome de merit pentru fapte și acțiuni meritorii desfășurate atât în timpul orelor de serviciu, cât și în timpul liber.
 
Ziua Porţilor deschise

 
            În cadrul “Zilei Porţilor deschise”, pompierii militari au primit cu bucurie vizita a sute de persoane, cei mai curioşi şi entuziaşti fiind copiii, care au asistat la exerciţii demonstrative de stingere a incendiilor, de salvare de la înălţime a unei persoane rănite, de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat victimei unui accident rutier şi la prezentarea autospecialelor de intervenţie, a echipamentelor şi accesoriilor din dotarea inspectoratului.
            De asemenea, invitaţii pompierilor bihoreni au participat la lecţii de acordare a primului ajutor calificat, în cadrul cărora vizitatorii au pus în practică, cunoştinţele teoretice asimilate, exersând împreună cu personalul ISU BH, tehnicile învăţate.     
Totodată, cei mici, dar și cei mari, au poposit la panoul “Și eu vreau să fiu pompier!” făcându-și poze în echipamentul specific salvatorilor.
 
Ziua Informării Preventive
 
În contextul Zilei Informării Preventive, care, în acest an, este marcată în aceeași dată cu Ziua Pompierilor din România, pompierii militari bihoreni au organizat în cadrul Zilei Porților Deschise, ateliere de informare și educație preventivă, vizitatorii fiind familiarizaţi cu măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă.
De asemenea, în aceeași zi, în localitățile Oradea, Aleșd, 1 Mai, Salonta, Beiuș, Ștei, Tinca, Marghita, Săcueni, Valea lui Mihai și Sălard, pompierii au organizat în locurile cu aflux de persoane (hipermarketuri, piețe etc), puncte de informare preventivă, distribuindu-le bihorenilor pliante și broșuri și explicându-le totodată, modul în care trebuie să acţioneze pentru protejarea propriilor vieţi şi bunuri în cazul declanşării diferitelor tipuri de riscuri caracteristice județului nostru.
           
 
 
Persoană de contact
OFIŢER INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU BihorUn pompier bihorean, multiplu campion național la culturism, organizează un eveniment sportiv caritabil, pentru o fetiță grav bolnavă, în Marghita

03 Apr 2024 322

ISU Bihor 47 de ani de la cutremurul din 1977

04 Mar 2024 318

ISU Bihor Acțiuni de informare preventivă desfășurate de pompierii bihoreni

27 Feb 2024 346

ISU BihorPeste 400 de copii instruiți de pompierii bihoreni, în ultimele două zile

16 Feb 2024 364

ISU Bihor Pompierii bihoreni vă îndeamnă să fiți prevăzători

13 Feb 2024 373

ISU BihorCe facem dacă ajungem la locul unui accident rutier?

11 Jan 2024 343

ISU BihorPeste 130 de intervenții și misiuni ale salvatorilor bihoreni în minivacanța de Revelion

03 Jan 2024 478

ISU BihorMisiuni desfășurate de pompierii bihoreni pentru înlăturarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice periculoase

14 Dec 2023 406

ISU BihorAtenționări și avertizări meteorologice pentru județul Bihor

13 Dec 2023 547

ISU BihorRecomandările pompierilor bihoreni pentru protejarea populației

13 Dec 2023 335

ISU BihorSimptomele intoxicației cu monoxid de carbon

11 Dec 2023 375

ISU Bihor„Salvatorii din pasiune” sărbătoriți de pompierii bihoreni

05 Dec 2023 509

ISU Bihor20 Noiembrie - Ziua Internațională a Drepturilor Copilului

20 Nov 2023 418

ISU BihorBunică și nepoată în pericol, într-o casă cuprinsă de flăcări, din cauza unui coș de fum

08 Nov 2023 409

UPDATE. ISU Bihor Bunică și nepoată în pericol, într-o casă cuprinsă de flăcări, din cauza unui coș de fum (FOTO)

08 Nov 2023 679