ISU Bihor Comunicat de presă - Pompieri militari bihoreni în misiune de stingere a incendiilor din Grecia

      Nr. 185   Oradea, 06.08.2021
COMUNICAT DE PRESĂ

Pompieri militari bihoreni în misiune de stingere a incendiilor din Grecia
           
         
În dimineața zilei de vineri, 06 august a.c., 112 pompieri salvatori români, cu 23 de autospeciale au pornit spre Grecia, pentru a sprijini salvatorii eleni în dificilele misiuni de stingere a incendiilor de pădure care au afectat puternic zone extinse din această țară.
          Din modulul de intervenție al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, specializat în stingerea incendiilor de pădure, care este dislocat în Grecia, fac parte și doi pompieri militari bihoreni din cadrul Detașamentului 1 Oradea și Gărzii 1 Mai: plutonier Sălăgean Florin Mădălin și plutonier major Mada Cătălin Andrei, care se deplasează în sprijinul pompierilor eleni cu o autocisternă cu o capacitate de 7000 de litri de apă.
          Le urăm tuturor colegilor mobilizați în Grecia, succes în misiune și să se întoarcă sănătoși acasă!
  
COMUNICAT DE PRESĂ
AL DEPARTAMENTULUI PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ
 
Statul român, pregătit în a acorda sprijin autorităților din Grecia
 
În data de 5 august 2021, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Grecia pentru acordarea de asistență internațională, având în vedere situația de urgență generată de extinderea incendiilor de pădure pe teritoriul elen.
Urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgență, pentru autoritățile elene.
Cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență, un modul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure va fi dislocat în Grecia pentru a putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii.
Astfel, acest modul va fi format din 112 pompieri salvatori cu 23 de autospeciale( 6 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 4 containere Multirisc, 1 generator, 2 tabere mobile, 1 autocar de intervenție, 2 microbuze, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă).
Precizăm faptul că ajutorul oferit statului afectat de aceste nefericite evenimente se va acorda în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul elen prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

 
  
 

 
 
 
Persoană de contact
OFIŢER INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.