ISU Bihor Incendiu la o filigorie din curtea unei case din Oradea

Nr. 142 Oradea, 22.05.2023
 
  BULETIN INFORMATIV
Incendiu la o filigorie din curtea unei case din Oradea
 
 
 
În după-amiaza zilei de duminică, 21 mai a.c., pompierii militari orădeni au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o filigorie din cadrul unei gospodării de pe strada Branului din municipiu, respectiv pentru salvarea casei expuse riscului de incendiere.
 
Pentru gestionarea evenimentului, sesizat prin Sistemul Unic 112, în jurul orei 14.05, la adresa indicată de apelant s-au deplasat în cel mai scurt timp, echipajele Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, care, în urma efectuării recunoașterii au constatat că flăcările se manifestau violent și generalizat la un foișor, una din cele două butelii aflate în filigorie explodând înainte de sosirea forțelor de intervenție, existând totodată riscul exploziei celeilalte butelii și al propagării incendiului la locuință.
Pompierii militari au acționat pentru localizarea și lichidarea focarelor, respectiv pentru evacuarea celei de-a doua butelii, reușind să stingă incendiul în aproximativ 15 minute de la primirea apelului.
În urma evenimentului au ars filigoria și bunuri aflate în interiorul acesteia.
Cercetările efectuate, au indicat faptul că incendiul a fost generat, cel mai probabil, de amplasarea necorespunzătoare a unui aparat de gătit față de materialele combustibile, grătarul pe gaz fiind lipit de stâlpii din lemn ai filigoriei, precum și de nesupravegherea acestuia în timp ce era în funcțiune.
  •  
Indiferent dacă vă aflați la „iarbă verde” sau în curtea casei, desfășurați activitățile de agrement cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a incendiilor!
 
          Pentru preîntâmpinarea unor evenimente care se pot solda cu mari pagube materiale și chiar cu victime omenești, pompierii militari vă recomandă: să nu amplasați aparatele și sistemele de gătit în apropierea materialelor combustibile și să nu le lăsați în funcțiune nesupravegheate, să așezați grillul pe o suprafață rezistentă la căldură și să nu-l deplasați când este fierbinte sau în funcțiune, să îl curățați după utilizare, golind totodată vasele de scurgere pentru grăsime.
 
 
OFIŢER INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Locotenent-colonel

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.