ISU Bihor Incendiu la o locuință din Cetariu

          Nr. 75  Oradea, 16.04.2024

 
  BULETIN INFORMATIV
                      Incendiu la o locuință din Cetariu
Nu lăsați mijloacele de încălzire în funcțiune, nesupravegheate!
 
 
            Marți, 16 aprilie a.c., o casă din localitatea Cetariu a fost cuprinsă, în întregime, de flăcări, cel mai probabil din cauza jarului căzut dintr-o sobă lăsată în funcțiune, nesupravegheată.
 
            Sesizarea privind producerea incendiului a fost primită în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor, în jurul orei 11.45, iar pentru gestionarea evenimentului, la fața locului au fost mobilizați imediat, pompierii militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea, fiind alertat totodată și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al unității administrativ-teritoriale.
            În momentul sosirii echipajelor de pompieri, ardea violent, cu flacără deschisă și degajări mari de fum, întreaga casă. Echipajele de pompieri au acționat cu  două autospeciale de lucru cu apă și spumă, localizând și lichidând focarele în aproximativ 30 de minute.
            Incendiul, a cărui cauză probabilă a constituit-o jarul căzut din sobă, a afectat în totalitate cele două camere ale locuinței și circa 70% din acoperișul acesteia.
           
 
Pentru preîntâmpinarea situațiilor de urgență generate de mijloacele de încălzire, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor reguli și măsuri de apărare împotriva incendiilor:
 
  • Se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii sau nesupravegheate;
  • Nu folosiţi soba decât cu uşiţa închisă;
  • Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;
  • Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;
  • Nu adormiţi niciodată înainte de a vă asigura că focul din sobă este stins;
  • Nu lăsaţi nesupravegheate sisteme de încălzire electrice, aflate în funcțiune.
 
Informații detaliate despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.


Ofițer Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.