ISU BihorIncendiu la subsolul unei clădiri dezafectate din Băile Felix

 

Nr. 226   Oradea, 09.08.2023
 
BULETIN INFORMATIV
 
Două incendii la clădiri dezafectate din Oradea, din cauza fumatului


  Două incendii la clădiri dezafectate din Oradea, din cauza fumatului  Marți, 8 august a.c., pompierii orădeni au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o clădire dezafectată, de pe strada Bihorului din Oradea. Pentru gestionarea evenimentului, sesizat prin Sistemul Unic 112, în jurul orei 23.00, au fost mobilizate imediat, două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea cu două autospeciale de stingere și un echipaj de pompieri paramedici cu ambulanța SMURD a subunității.

Echipajele de pompieri au stins cu operativitate focarele de incendiu și au verificat toate încăperile construcției, pentru a se asigura că nu există eventuale victime.  În urma evenimentului, provocat cel mai probabil de fumatul în loc nepermis, au ars aproximativ 250 kg deșeuri textile și piese de mobilier, precum și aproximativ 14 metri pătrați de acoperiș. Din fericire, nu au existat persoane rănite.   Pompierii militari orădeni au acționat în dimineața zilei de miercuri, 09 august a.c., pentru stingerea unui incendiu izbucnit, cel mai probabil din cauza fumatului, la subsolul unei clădiri dezafectate din Băile Felix.       

   Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, în dimineața zilei de 09 august a.c., în jurul orei 08.00, moment în care, la adresa indicată de apelant, au fost mobilizate operativ, trei echipaje din cadrul Gărzii de Pompieri 1 Mai, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu ambulanța SMURD a subunității. Ajunși la locul intervenției în câteva minute de la primirea apelului, pompierii militari au procedat simultan la stingerea incendiului și la verificarea încăperii pentru salvarea eventualelor victime. 

Din fericire, nu au existat persoane rănite. Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, fumatul.  În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, soldate cu pagube, iar în unele cazuri cu persoane rănite sau chiar cu pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor reaminteşte cetăţenilor măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor generate de fumat: 

• stingeți țigara numai în scrumieră, nu o aruncați la întâmplare sau în coşul de gunoi;
• atunci când stingeţi ţigara, asiguraţi-vă că aţi stins-o cu adevărat, pentru că mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, materiale textile, hârtie sau pe orice alt material combustibil, generând un incendiu care poate mistui întreaga locuinţă;

• nu fumaţi în pat, mai ales când sunteţi obosiţi, când luaţi somnifere sau când aţi consumat alcool, pentru că există riscul să adormiţi cu ţigara aprinsă şi să provocaţi un incendiu.
• utilizaţi întotdeauna scrumiere grele, care să nu se răstoarne uşor şi care să fie confecţionate din materiale incombustibile; • puneţi puţină apă în scrumieră pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;
• nu goliţi scrumierele în coşurile de hârtie sau în alte locuri în care există materiale combustibile, deoarece acestea se pot aprinde şi provoca un incendiu;   

Compartiment Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.