ISU BihorRecomandările pompierilor bihoreni pentru prevenirea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase

Nr.  105  Oradea, 06.04.2023

 
                                                             COMUNICAT DE PRESĂ
                   COD GALBEN
 
Recomandările pompierilor bihoreni pentru prevenirea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase
 
 
În contextul atenționării meteorologice - “COD GALBEN de ninsori, strat de zăpadă, intensificări ale vântului și polei”, emisă de Administrația Națională de Meteorologie, valabilă pentru județul Bihor, până în data de 07.04.2023, ora 12.00, pompierii militari bihoreni vă recomandă respectarea următoarelor măsuri, menite a vă proteja viața:
                      
  • Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate!
  • Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.)!
  • Urmăriți buletinele meteorologice și recomandările autorităților!
  • Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ!
  • Parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate!
  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie!
 
Totodată, în contextul temperaturilor scăzute înregistrate în această perioadă, vă recomandăm să acordați o atenție sporită sistemelor și mijloacelor de încălzire, care trebuie verificate, reparate (dacă este necesar), curăţate şi exploatate în perfectă stare de funcţionare.
 
Informații despre modul de comportare î‌n cazul producerii unor situaț‌ii de urgență pot fi obț‌inute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
 
 
OFIŢER INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU BihorRecomandările pompierilor bihoreni pentru prevenirea situațiilor de urgență

24 Feb 2023 653

ISU BihorRecomandările pompierilor bihoreni pentru prevenirea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase

17 Feb 2023 651

ISU Bihor Buletin informativ - 17.01.2023

17 Jan 2023 719

ISU Bihor Comunicat de presă - 23.08.2022

23 Aug 2022 728

ISU Bihor Comunicat de presă - 09.06.2022

09 Jun 2022 746