ISU GiurgiuIntervențiile pompierilor în ultimele ore

BULETIN INFORMATIV
Nr. 182 din 17.05.2023
 
Intervențiile pompierilor în ultimele ore
 
Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal:
  • acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 12 situații
  • resuscitarea unui bărbat căzut în Canalul Plantelor
Ieri după-amiază, pompierii au fost solicitați să intervină pe Canalul Plantelor, în zona silozurilor, în cazul unui bărbat căzut în apă. La fața locului s-a deplasat echipajul de scafandri și pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială dotată cu accesorii specifice pentru salvare, două ambulanțe SMURD și SAJ.
Echipajele au găsit persoana respectivă scoasă din apă, pe o barjă, fără semne vitale. Au fost începute imediat manevrele de resuscitare, însă din nefericire acestea nu au avut rezultat. Echipajul SAJ a declarat decesul bărbatului în vârstă de 54 de ani.
  • stingerea a trei incendii de vegetație uscată, astfel:
  • în localitatea Bila. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu o autospecială de stingere. Au ars aproximativ două ha de vegetație uscată și resturi menajere. Cel mai probabil, evenimentul a fost provocat de un foc în aer liber, lăsat nesupravegheat.
  • în localitatea Gorneni. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu o autospecială de stingere. Au ars aproximativ 50 mp de vegetație uscată. Cel mai probabil, evenimentul a fost provocat de un transformator electric defect sau suprasolicitat.
  • în municipiul Giurgiu. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere. Au ars aproximativ cinci mp de vegetație uscată. Cel mai probabil, evenimentul a fost provocat de fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător. Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de fumat, iar pentru înlăturarea riscului recomandăm cetățenilor să:
  • nu arunce mucurile de țigară pe jos, în special în apropierea locuinței, a magaziilor de lemne, a depozitelor de furaje, a adăposturilor de animale etc.;
  • dacă sunt în autoturism și fumează, să aibă grijă să nu arunce restul de la țigară pe geam pentru că pot incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii.
Informare preventivă
Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor și arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.
Pentru diminuarea fenomenului de ardere a miriștilor și a vegetației uscate, în perioada următoare, vor fi intensificate acțiunile de informare preventivă, în vederea conștientizării riscului generat de aceste incendii. De asemenea, vor fi reluate misiunile de patrulare cu autospecialele din dotarea serviciilor profesioniste pentru situații de urgență care vor transmite mesaje pre-înregistrate, atragând atenția asupra faptului că arderea vegetației uscate este interzisă.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.
 
Compartimentul Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU Giurgiu Intervențiile pompierilor, în ultimele ore

20 Sep 2023 261

ISU Giurgiu Intervențiile pompierilor, în ultimele ore

14 Sep 2023 263

ISU Giurgiu Intervențiile pompierilor, în ultimele ore

12 Sep 2023 262

ISU GiurgiuIntervențiile pompierilor, în ultimele ore

07 Aug 2023 271

ISU Giurgiu Intervențiile pompierilor, în ultimele ore

02 Aug 2023 341

ISU GiurgiuIntervențiile pompierilor în ultimele ore

10 May 2023 292

ISU GiurgiuIntervențiile pompierilor în ultimele zile

02 May 2023 332

ISU GiurgiuIntervențiile pompierilor în ultimele ore

26 Apr 2023 317

ISU GiurgiuIntervențiile pompierilor în ultimele ore

25 Apr 2023 324

ISU Giurgiu Intervențiile pompierilor în ultimele zile

20 Feb 2023 490

ISU GiurgiuIntervențiile pompierilor în ultimele zile

13 Feb 2023 372

ISU Giurgiu Buletin informativ - 18.01.2023

18 Jan 2023 512

ISU GiurgiuBuletin informativ - 06.09.2022

06 Sep 2022 655

ISU Giurgiu Buletin de presă - 26.04.2022

26 Apr 2022 1071

ISU GiurgiuComunicat de presă -11.03.2022

11 Mar 2022 1209