ISU GiurgiuO nouă vizită, la Detașamentele de Pompieri Giurgiu și Bolintin Deal

COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 103 din 15.03.2023
 
O nouă vizită, la Detașamentele de Pompieri Giurgiu și Bolintin Deal
 
Detașamentele de Pompieri Giurgiu și Bolintin Deal și-au deschis și astăzi porțile pentru elevi, în cadrul Programului “Școala Altfel”. Atât cadrele didactice, cât și copiii și-au dorit să petreacă timpul alături de pompieri pentru a afla mai multe informații despre misiunile salvatorilor, dar și sfaturi referitoare la modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni situațiile de urgență.
Ce facem în caz de incendiu sau cutremur? Cum să fim în siguranță atunci când mergem la scăldat? sunt întrebări la care copiii au primit răspuns, arătând că sunt receptivi și precauți, în același timp.
Elevii au avut ocazia să vadă îndeaproape autospecialele de stingere a incendiilor, să urce în acestea și să probeze echipamentele de protecție folosite de pompieri în misiunile operative.
La Giurgiu, autospeciala șenilată, folosită de pompieri la intervenții pe drumuri greu accesibile și teren accidentat, în locuri înzăpezite și în condiții meteo extreme, a fost un punct de atracție. La fel și autospeciala pentru intervenție și salvare de la înălțime și cea a scafandrilor.
Folosind un manechin, un paramedic SMURD le-a arătat elevilor cum să execute corect manevrele de resuscitare, iar aceștia au avut posibilitatea de a le exersa. Ei au aflat și ce trebuie să facă dacă observă un coleg care se îneacă atunci când mănâncă, astfel încât să poată respira fără probleme. Toți participanții au fost interesați de cunoașterea metodelor de acordare a primului ajutor, activitatea fiind interactivă.
La Bolintin Deal, copiii prezenți au testat presiunea furtunelor ca și când ar fi stins un incendiu.   
Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
Compartimentul Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.