ISU Giurgiu Zeci de elevi, în vizită la Detașamentul de Pompieri Giurgiu

 
COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 100 din 13.03.2023
 
 
Zeci de elevi, în vizită la Detașamentul de Pompieri Giurgiu
 
Zeci de elevi de la Școala Gimnazială nr. 7 au vizitat, în această dimineață, Detașamentul de Pompieri Giurgiu. Activitatea a fost organizată în cadrul Programului “Școala Altfel”, la solicitarea instituției de învățământ, elevii fiind de la clasele I.
Însoțiți de cadrele didactice, copiii au vizitat toate atelierele amenajate, fiind dornici să afle cât mai multe informații despre activitatea pompierilor. Astfel, ei au avut ocazia să vadă îndeaproape autospecialele folosite de pompieri în misiunile operative și au aflat informații utile cu privire la modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni situațiile de urgență.
Autospeciala pentru intervenție și salvare de la înălțime a fost unul dintre punctele de atracție, copiii demonstrând că nu au frică de înălțime.
Pe rând, aceștia au vizitat și atelierul de acordare a primului ajutor. Un paramedic SMURD le-a explicat acestora ce trebuie să facă dacă observă o persoană inconștientă căzută în stradă, exersând și manevrele de resuscitare.
Astfel de activități vor fi organizate și în perioada următoare, la cele două subunități din Giurgiu și Bolintin Deal, după cum urmează:
  • 14.03.2023, ora 11:00 la Detașamentul de Pompieri Giurgiu (Școala Gimnazială nr. 7);
  • 14.03.2023, ora 10:00 la Detașamentul de Pompieri Bolintin Deal (Școala Gimnazială nr. 1 Bolintin Vale).
  • 15.03.2023, ora 09:00 la Detașamentul de Pompieri Bolintin Deal (Școala Gimnazială nr. 1 Bolintin Vale).
Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
Compartimentul Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU Giurgiu Zeci de copii, în vizită la Detașamentul de Pompieri Bolintin Deal

17 Feb 2023 707