ISU Harghita 47 de intervenții ale pompierilor harghiteni, în acest weekend

BULETIN  INFORMATIV
 
 
     47 de intervenții ale pompierilor harghiteni, în acest weekend
             În acest sfârșit de săptămână (26-28.05.2023), majoritatea misiunilor gestionate de pompierii harghiteni au constat în cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, peste 95% din numărul total de intervenții, ceea ce înseamnă 45 de astfel de situații, pe timpul cărora 45 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD. De asemenea, colegii noștri au intervenit pentru o misiune de asistență/transport persoană supraponderală, în sprijinul unui echipaj SAJ, precum și la o misiune de deblocare ușă apartament, ambele în municipiul Odorheiu Secuiesc.
            În contextul Pelerinajului de Rusaliile Catolice de la Șumuleu Ciuc, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Oltul” al județului Harghita a asigurat, zilnic, misiunile de protecție a populației. Astfel, în perioada 27-28 mai a.c., 22 de persoane au fost asistate medical de către echipajele angrenate în misiune. Dintre acestea, 8 au fost preluate și transportate la spital, cu ambulanțele SMURD, pentru investigații suplimentare, iar alte 14 persoane, cu diferite afecțiuni și traumatisme, au primit îngrijiri la Postul Medical Avansat și în punctele de prim ajutor amplasate atât în curtea Catedralei Franciscane, cât și pe Dealul Șumuleu, în vederea restabilirii stării de sănătate.
     Totodată, în perioada de referință, au fost transmise 16 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT privind prezența animalelor periculoase (urși) în municipiul Miercurea Ciuc (2), Tușnad Sat (2), Bălan (2), Zetea (2), Brădești (2), Lăzarea (2), respectiv în Toplița (4).  
            În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați pentru intervenția imediată în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.
          Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
 
                                                                               COMPARTIMENTUL INFORMARE  
                                                                                           ȘI RELAŢII PUBLICE
                     

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU Harghita Buletin informativ - 15.11.2021

15 Nov 2021 792