ISU Harghita Buletin informativ - 04.05.2022

BULETIN  INFORMATIV
 
           Două incendii auto, într-o singură zi!
Două autoturisme au luat foc, ieri, în municipiile Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc, cel mai probabil din cauza producerii unui scurtcircuit electric, în ambele cazuri.
Primul incendiu a fost anunțat, ieri dimineață, la ora 09:19, în municipiul reședință de județ, pe strada Szek. În scurt timp, autoturismul a fost cuprins de flăcări, iar când au ajuns pompierii ardea generalizatDin fericire, conducătorul auto a reușit să iasă la timp din mașină, însă autoturismul a ars în totalitate. La fața locului au intervenit  pompierii din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.
Cel de-al doilea s-a produs seara trecută, puțin după ora 22, pe strada Vizigoților, în municipiul Odorheiu Secuiesc. La fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat că incendiul se manifesta în partea din față a autovehiculului, sub capotă la instalația electrică, compartimentul motor și au intervenit rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la întregul autoturism. Pentru a preveni astfel de evenimente, vă recomandăm respectarea următoarelor măsuri:
verificaţi instalaţia electrică;
nu faceți improvizații la instalația electrică;
asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;
verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți;
verificați perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.
Totodată, în cursul zilei de ieri, 3 mai a.c., pompierii au intervenit la o misiune de asistență/transport persoană supraponderală, în municipiul Odorheiu Secuiesc, în sprijinul unui echipaj SAJ, iar paramedicii SMURD au asistat 8 persoane, dintre care 2 victime rănite în urma unor accidente rutiere, produse pe D.E.578, în localitățile Sărmaș și Toplița.
Un eveniment rutier soldat cu victime a avut loc noaptea trecută, în municipiul Toplița, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița au acționat la un accident rutier produs pe D.E.578, km 171+250m. În urma incidentului au rezultat două victime, dintre care una încarcerată. Pompierii au extras victima dintre fiarele contorsionate ale autovehiculului. Cele două persoane au fost evaluate și asistate medical, acestea fiind ulterior transportate la spital.
Pe lângă aceste situații, pompierii militari harghiteni au acționat în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin desfășurarea activităților specifice în zona de frontieră.
Având în vedere faptul că astăzi, 4 mai  a.c., între orele 12.00 - 21.00, județul Harghita se află sub incidența atenționării meteorologice – Cod galben, ce vizează, conform datelor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie, ”perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp”, recomandăm cetățenilor, ca pe timpul manifestării acestor fenomene meteorologice, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt. Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate.
    Informații detaliate despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore sau prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.                                                            
COMPARTIMENTUL INFORMARE

ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU Harghita4 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT în localitățile Sândominic și Cristuru Secuiesc

27 Mar 2024 243

ISU HarghitaArderi necontrolate de vegetație uscată, în localitățile Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Gălăuțaș și Racu

25 Mar 2024 261

ISU HarghitaUrși în proximitatea localității Ciucsângeorgiu

21 Mar 2024 271

ISU HarghitaMisiunile gestionate de pompierii harghiteni în weekend

18 Mar 2024 335

ISU HarghitaAtenție la instalațiile electrice!

15 Mar 2024 403

ISU HarghitaÎmpreună suntem mai pregătiți să facem față oricăror situații de urgență!

13 Mar 2024 414

ISU HarghitaTrei incendii de vegetație uscată produse în Harghita, în mai puțin de patru ore

06 Mar 2024 297

ISU HarghitaTrei incendii de vegetație uscată, stinse de pompierii harghiteni, în ultimele 24 de ore

05 Mar 2024 279

ISU HarghitaBilanțul zilei de ieri (28.02.2024)

29 Feb 2024 369

ISU HarghitaProiectile descoperite în localitatea Corbu

28 Feb 2024 361

ISU HarghitaIntervențiile pompierilor harghiteni din ultimele 24 de ore

27 Feb 2024 363

ISU HarghitaBilanțul misiunilor din ultimele 48 de ore

23 Feb 2024 365

ISU HarghitaRetrospectiva misiunilor din weekend

19 Feb 2024 312

ISU Harghita12 persoane asistate medical în ultimele 48 de ore

16 Feb 2024 361

ISU Harghita Bilanț

13 Feb 2024 345