ISU Harghita Buletin informativ - 20.10.2022

BULETIN  INFORMATIV
 
Bilanțul misiunilor din ultimele 2 zile
Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, deblocarea sau salvarea persoanelor reprezintă câteva exemple dintre cele 17 misiuni desfășurate de salvatorii harghiteni, în ultimele 48 de ore. Astfel, 12 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
În afara acestor situații, echipajele operative au intervenit pentru stingerea a 3 incendii, precum și în alte 2 intervenții în sprijinul comunităților: 1 misiune de asistență persoană blocată într-un apartament, în municipiul Toplița și 1 misiune de asigurare/supraveghere zonă, în urma semnalării unui miros persistent de gaz metan, de către locatarii unui bloc de locuințe din municipiul Odorheiu Secuiesc, strada Cserehat. Până la sosirea echipajelor, trei persoane s-au autoevacuat, iar una dintre acestea a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind preluată și transportată de un echipaj SAJ, la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc. Pompierii militari au efectuat măsurători ale concentraţiei de gaz, cu aparatura din dotare, detectând prezența gazului metan în casa scării și au procedat la ventilarea acesteia; problema a fost remediată de către echipajul distribuitorului de gaze.
În cursul după-amiezii zilei de marți, pompierii militari din cadrul Detașamentului Gheorgheni au fost alertați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, în urma producerii unui accident rutier, fără victime încarcerate, pe DE 578, în Izvoru Mureșului. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la compartimentul motor. Pompierii militari au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite, în aproximativ 30 minute.
Echipajul SMURD a asistat medical un bărbat, în vârstă de 82 ani, care prezenta escoriații la nivelul membrului superior drept, survenite în urma accidentului rutier, ulterior acesta refuzând transportul la spital.  
Tot în cursul zilei de marți, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița au intervenit pe strada Nicolae Bălcescu din municipiu, unde au salvat o femeie aflată într-o situație de urgență, în propria locuință. Acționând cu echipamentele și accesoriile din dotare, au pătruns în apartament, găsind-o pe proprietară, în vârstă de 69 ani, cu o stare alterată de sănătate. Echipajul SAJ i-a acordat îngrijirile medicale care se impuneau la fața locului, transportând-o ulterior, la Spitalul Municipal Toplița.
În seara aceleiași zile, echipajele Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc au intervenit pentru stingerea unui incendiu, produs din cauza unui coș de fum necurățat de funingine, la podul unei locuințe de pe strada Kossuth Lajos din Odorheiu Secuiesc. Pompierii militari au stins rapid incendiul, împiedicând producerea de pagube materiale.
În dimineața zilei de miercuri, 19 octombrie a.c., acoperișul unui atelier de prelucrare a lemnului din localitatea Fundoaia, comuna Sărmaș, a fost cuprins de flăcări, în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de un cablu electric defect. Apelul care sesiza producerea incendiului a fost primit în dispeceratul ISU“Oltul” Harghita, în jurul orei 05.15, moment în care, la adresa indicată de apelant au fost mobilizate cu operativitate, echipajele Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița și SVSU Sărmaș. La sosirea forțelor de intervenție, flăcările se manifestau la nivelul acoperișului, pe o suprafață de circa 2 mp, existând un risc ridicat de extindere a acestora la întregul atelier. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, iar incendiul a fost stins în limitele găsite, în mai puțin de o oră.
În continuare, subunitățile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.           
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.            
           
COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU Harghita4 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT în localitățile Sândominic și Cristuru Secuiesc

27 Mar 2024 247

ISU HarghitaArderi necontrolate de vegetație uscată, în localitățile Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Gălăuțaș și Racu

25 Mar 2024 261

ISU HarghitaUrși în proximitatea localității Ciucsângeorgiu

21 Mar 2024 271

ISU HarghitaMisiunile gestionate de pompierii harghiteni în weekend

18 Mar 2024 335

ISU HarghitaAtenție la instalațiile electrice!

15 Mar 2024 404

ISU HarghitaÎmpreună suntem mai pregătiți să facem față oricăror situații de urgență!

13 Mar 2024 414

ISU HarghitaTrei incendii de vegetație uscată produse în Harghita, în mai puțin de patru ore

06 Mar 2024 297

ISU HarghitaTrei incendii de vegetație uscată, stinse de pompierii harghiteni, în ultimele 24 de ore

05 Mar 2024 280

ISU HarghitaBilanțul zilei de ieri (28.02.2024)

29 Feb 2024 369

ISU HarghitaProiectile descoperite în localitatea Corbu

28 Feb 2024 364

ISU HarghitaIntervențiile pompierilor harghiteni din ultimele 24 de ore

27 Feb 2024 363

ISU HarghitaBilanțul misiunilor din ultimele 48 de ore

23 Feb 2024 365

ISU HarghitaRetrospectiva misiunilor din weekend

19 Feb 2024 312

ISU Harghita12 persoane asistate medical în ultimele 48 de ore

16 Feb 2024 361

ISU Harghita Bilanț

13 Feb 2024 345