ISU Harghita Buletin informativ - 29.06.2022

    COMUNICAT DE PRESĂ
 
Recrutare ofițeri, subofițeri și soldați profesioniști
 
Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Oltul” al județului Harghita a început recrutarea pentru cele 65 de locuri vacante de ofițeri, subofițeri și soldați profesioniști, existente la nivel județean. Aceste măsuri sunt necesare pentru acoperirea deficitului de personal necesar gestionării eficiente a misiunilor specifice.
Din totalul acestora:
  • 19 sunt pentru încadrarea subofițerilor conducători auto în cadrul structurilor de intervenție: Detașamentul de Pompieri Miercurea Ciuc (5 posturi), Detașamentul de Pompieri Gheorgheni – Garda de Intervenție nr. 1 Gheorgheni (5 posturi), Detașamentul de Pompieri Gheorgheni – Garda de Intervenție nr. 2 Toplița (4 posturi), Detașamentul de Pompieri Gheorgheni – Garda de Intervenție nr. 3 Corbu (3 posturi), Detașamentul de Pompieri Odorheiu Secuiesc (2 posturi);
  • 16 pentru ofițeri și subofițeri din structurile suport, pentru domeniile prevenire, psihologie, resurse umane, achiziții, logistică, financiar, comunicații și IT, pregătire pentru intervenție, secretariat și centrul operațional;
  • 30 pentru încadrarea de soldați profesioniști în cadrul subunităților de intervenție: Detașamentul de Pompieri Miercurea Ciuc (5 posturi), Detașamentul de Pompieri Gheorgheni – Garda de Intervenție nr. 1 Gheorgheni (5 posturi), Detașamentul de Pompieri Gheorgheni – Garda de Intervenție nr. 2 Toplița (1 post), Detașamentul de Pompieri Gheorgheni – Garda de Intervenție nr. 3 Corbu (1 post), Detașamentul de Pompieri Odorheiu Secuiesc (18 posturi).
  • pentru soldați profesioniști: învățământul general obligatoriu. ATENȚIE! Învățământul general obligatoriu cuprinde învățământul primar (clasa pregătitoare și clasele I-IV), învățământul gimnazial (clasele V-VIII) și primii 2 ani ai învățământului secundar superior (clasele IX-X din cadrul învățământului liceal);
  • pentru subofițeri: examenul de bacalaureat cu diplomă;
  • pentru ofițeri: studii de licență în unul dintre domeniile fundamentale necesare ocupării postului pentru care aplică.
Anunțurile de concurs sunt afișate pe site-ul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Oltul” al județului Harghita – www.isuharghita.ro.
Toți cei care vor reuși să ocupe posturile trebuie să fie apți din punct de vedere medical și psihologic.
Pentru ocuparea posturilor de subofițer și ofițer, proba de concurs va consta într-un test de evaluare a cunoștințelor dintr-o tematică și bibliografie specifică cerințelor necesare îndeplinirii atribuțiilor postului respectiv.
Probe sportive vor fi susținute numai de către candidații pentru ocuparea celor 30 de posturi vacante de soldați profesioniști. Pentru ocuparea posturilor de soldați profesioniști-servanți vor fi recrutați candidații cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani. Probele de concurs constau în verificarea existenței fobiilor incompatibile cu sarcinile și responsabilitățile meseriei de pompieri (proba „Urcarea pe scară” și proba „Deplasarea în subsol întunecat”), precum și în evaluarea performanțelor fizice (parcurgerea traseului practic-aplicativ).
  • Proba eliminatorie „Urcarea pe scară” constă în urcarea pe scara culisantă până la nivelul etajului al II-lea, al turnului de instrucție, coborârea și revenirea pe sol. Este declarat „ADMIS” concurentul care a executat corect proba în maximum 90 de secunde.
  • Proba eliminatorie „Deplasarea în subsol întunecat” constă în parcurgerea unui traseu cu lungimea de 20 m și lățimea cuprinsă între 2,5-3 m, amenajat în subsolul întunecat al unei clădiri. Candidatul parcurge traseul echipat cu aparatul de respirat, având vizorul obturat. Pe parcursul traseului se amplasează patru obiecte pe care candidații trebuie să le identifice. Pentru a fi declarat „ADMIS”, candidatul trebuie să identifice minimum două obiecte și să obțină un timp final de maximum 3 minute. Pentru fiecare obiect neidentificat candidatul este penalizat cu câte 20 de secunde.
  • Modul de desfășurare a evaluării fizice prin parcurgerea traseului practic-aplicativ poate fi urmărit la următorul link:
 https://www.youtube.com/watch?v=HcgzNWscNC4
 
                                      
 
 
 
 
 
 
 

 
 
           COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE            

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU HarghitaBilanțul misiunilor zilnice

17 Apr 2024 199

ISU HarghitaIntervențiile pompierilor din ultimele 24 de ore

11 Apr 2024 251

ISU Harghita9 intervenții ieri, 9 aprilie 2024

10 Apr 2024 305

ISU HarghitaJurnal operativ al ultimelor 24 de ore

09 Apr 2024 269

ISU HarghitaMisiunile pompierilor harghiteni din ultimele 4 zile

08 Apr 2024 257

ISU HarghitaMisiunile gestionate de pompierii harghiteni

02 Apr 2024 308

ISU Harghita4 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT în localitățile Sândominic și Cristuru Secuiesc

27 Mar 2024 306

ISU HarghitaArderi necontrolate de vegetație uscată, în localitățile Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Gălăuțaș și Racu

25 Mar 2024 297

ISU HarghitaUrși în proximitatea localității Ciucsângeorgiu

21 Mar 2024 297

ISU HarghitaMisiunile gestionate de pompierii harghiteni în weekend

18 Mar 2024 374

ISU HarghitaAtenție la instalațiile electrice!

15 Mar 2024 455

ISU HarghitaÎmpreună suntem mai pregătiți să facem față oricăror situații de urgență!

13 Mar 2024 469

ISU HarghitaTrei incendii de vegetație uscată produse în Harghita, în mai puțin de patru ore

06 Mar 2024 335

ISU HarghitaTrei incendii de vegetație uscată, stinse de pompierii harghiteni, în ultimele 24 de ore

05 Mar 2024 330

ISU HarghitaBilanțul zilei de ieri (28.02.2024)

29 Feb 2024 411