ISU HarghitaConduceți prudent!

BULETIN  INFORMATIV
 
Conduceți prudent!
Șase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma a două accidente rutiere ce s-au produs în această dimineață, pe D.N. 13/A și D.N. 12/C pe raza localităților Brădești și Lacu Roșu. Paramedicii SMURD și personalul medical al Serviciului Județean de Ambulanță, care au intervenit la aceste cazuri, au acordat primul ajutor persoanelor rănite, ulterior acestea fiind transportate la unitățile spitalicești, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate. Pompierii au intervenit și pentru înlăturarea pericolului de incendiu, asigurând măsurile PSI.
Pentru a preveni astfel de evenimente, recomandăm conducătorilor auto să dea dovadă de prudență la volan, să respecte toate regulile de circulație pentru propria lor siguranță, dar și a celorlalți participanți la trafic.
Totodată, în ultimele 48 de ore, echipajele SMURD au acționat la 14 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, pe timpul acestora fiind asistate medical 15  persoane aflate în dificultate.
De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, în contextul manifestării vântului puternic, s-au înregistrat avarii din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, în 11 localități din județul nostru: Gălăuțaș, Hodoșa, Platonești, Borsec, Sărmaș, Subcetate, Toplița, Iacobeni, Plăieșii de Sus, Plăieșii de Jos, Imper, rezultând un număr de 3.232 de consumatori finali nealimentați. Echipaje din cadrul distribuitorului de energie electrică au intervenit pentru remedierea defecţiunilor.
Reamintim faptul că județul Harghita se află până mâine, 30.03.2023, ora 09:00, sub incidența unei informări meteorologice ce vizează răcire accentuată, temperaturi între -10 și 0 grade, îngheț la sol și brumă.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
 
                                                                           COMPARTIMENTUL INFORMARE
                                                                                      ȘI RELAŢII PUBLICE        
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.