ISU HarghitaMisiunile pompierilor din ultimele zile

BULETIN  INFORMATIV
 
Peste 30 de misiuni gestionate de pompierii harghiteni în ultimele 72 de ore
Pe parcursul acestui sfârșit de săptămână (03-05 martie a.c.), salvatorii harghiteni au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel județean.
O pondere de peste 75% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD (28 de cazuri din totalul celor 34 de situații de urgență gestionate).
De asemenea, pompierii militari au acționat pentru localizarea și stingerea unui incendiu și au gestionat cu promptitudine 5 misiuni pentru protecția comunităților, dintre care 3 misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma producerii unor accidente rutiere, pe DE 578, DN 12A și DN 13A, pe raza localităților Sărmaș, Păuleni Ciuc (Delnița), respectiv Miercurea Ciuc.
Pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc au acționat, vineri după-amiază, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la centrala termică a unei săli de fitness, din municipiul Odorheiu Secuiesc, strada 1 Decembrie 1918. Echipajele de stingere ajunse la locul intervenției au constatat că incendiul se manifesta la nivelul centralei tremice, cu degajări mari de fum și cu pericol de propagare la întreaga clădire.
În urma producerii evenimentului, generat, cel mai probabil, de un scurtcircuit electric, au ars circa 4 mp izolație puffer, precum și izolația cablurilor de alimentare a motorului de ventilare și carcasa acestuia. Din fericire, nu au existat persoane rănite.
De asemenea, în perioada de referință, au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența unor urși în Borsec și pe pârtia de schi Havas Bucin.
În continuare, pompierii salvatori harghiteni rămân mobilizați, 7 zile din 7, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
 
 
 
                                                                                COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU HarghitaMisiunile pompierilor harghiteni din ultimele 4 zile

08 Apr 2024 258

ISU HarghitaMisiunile pompierilor harghiteni din ultimele 48 de ore

13 Sep 2023 483

ISU HarghitaMisiunile pompierilor militari din ultimele 4 zile

03 Jul 2023 612

ISU HarghitaMisiunile pompierilor harghiteni în perioada Sfintelor Sărbători Pascale

18 Apr 2023 585

ISU HarghitaMisiunile pompierilor din ultimele patru zile

27 Feb 2023 573

ISU Harghita Buletin informativ - 04.03.2022

04 Mar 2022 806