ISU HarghitaMisiunile pompierilor militari din data de 13 februarie

BULETIN  INFORMATIV
 
Misiunile pompierilor militari din data de 13 februarie
În ultimele 24 de ore (13.02.2023), salvatorii harghiteni au gestionat 11 situații de urgență. Echipajele SMURD au intervenit la 10 solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență, iar un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție nr.3 Corbu a gestionat cu promptitudine o misiune de deblocare/salvare persoană.
Astfel, ieri, în jurul orei 10.45, un apelant al numărului unic 112 sesiza faptul că locatara unui apartament situat la etajul 1 al unui bloc de locuințe de pe strada Gheorghe Doja din Borsec, s-ar putea afla într-o situație de urgență. La adresa indicată s-au deplasat, cu operativitate, pompierii militari din cadrul din cadrul Gărzii de Intervenție nr.3 Corbu, precum și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ). Utilizând echipamentele și accesoriile specifice din dotarea autospecialei, pompierii au pătruns în apartament, găsind-o pe proprietara, în vârstă de 77 ani,  în stare conștientă, predând-o ulterior echipajului SAJ.
Pompierii militari harghiteni trag un semnal de alarmă asupra vulnerabilității vârstnicilor în fața diferitelor riscuri la care sunt expuși, iar pentru evitarea unor astfel de situații nedorite, vă reamintim că manifestarea unui comportament preventiv este esențială pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.                                                        

COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.