ISU Ialomița Buletin informativ - 09.11.2021

Nr.158 din 09 noiembrie 2021   
 
 
            
BULETIN INFORMATIV
 
 
Jurnalul operativ al ISU IALOMIȚA – 17 misiuni în ultimele 24 de ore
 
În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 17 evenimente, după cum urmează:
  • 12 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • o misiune de transport persoane confirmate cu COVID-19;
  • o misiune de degajare a unei suprafețe de tencuială de pe fațada unui bloc - s-a intervenit cu o autoscară mecanică în municipiul Slobozia pentru degajarea unei suprafețe de tencuială, care prezenta pericol pentru traficul pietonal;
  • 2  accidente rutiere:
 În această dimineață, în jurul orei 02.00, două echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Fetești, au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD la un accident rutier produs în satul Cegani, din comuna Bordușani, în care a fost implicat un autoturism. La evenimentul rutier a venit în sprijin și o ambulanță a SAJ Ialomița – substația Fetești. Din evenimentul rutier a rezultat o victimă conștientă și neîncarcerată care a fost monitorizată de echipajele medicale la locul intervenției. După acordarea primului ajutor, victima a fost preluată de echipajul SAJ  și transportată la Spitalul Municipal Fetești pentru investigații medicale suplimentare. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
În data de 08 noiembrie a.c., în jurul orei 15.20,  două echipaje de salvatori din cadrul Gărzii de intervenție Slobozia au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD la un accident rutier produs în satul Marsilieni din comuna Albești, în care au fost implicate două autoturisme și în urma căruia au rezultat două victime conștiente și neîncarcerate. La evenimentul rutier a venit în sprijin și o ambulanță a SAJ Ialomița – substația Slobozia. Victimele au fost monitorizate de echipajele medicale la locul intervenției, ulterior fiind preluate și transportate de echipajele SMURD și SAJ la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, pentru investigații medicale suplimentare. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
  • un incendiu:    
✔️În data de 08 noiembrie a.c., în jurul orei 14.40, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și gunoi menajer, produs pe raza comunei Axintele. Două echipaje de salvatori cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă s-au deplasat de urgență la locul solicitării. Au ars : vegetație uscată și gunoi menajer pe o suprafață de aproximativ 200 metri pătrați. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma folosirii intenționate a sursei de aprindere.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU IalomițaDetașamentul de pompieri Urziceni a intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Cotorca,

15 Apr 2024 333

ISU IalomițaSalvatorii de la Stația de pompieri Fetești au intervenit la un accident rutier

10 Apr 2024 289

ISU IalomițaBiciclistul accidentat a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

08 Apr 2024 255

ISU IalomițaSalvatorii de la Stația de pompieri Fetești au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu

03 Apr 2024 393

ISU IalomițaStația de pompieri Fetești a intervenit în cursul zilei de duminică

25 Mar 2024 290

ISU IalomițaAcțiuni pe timpul desfășurării festivalului Motorpark România, în localitatea Adâncata

11 Mar 2024 329

ISU Ialomița Dintre cele mai relevante misiuni

04 Mar 2024 288

ISU IalomițaCe poti face în postura de victimă a violenței domestice?

27 Feb 2024 320

ISU IalomițaIncendiu violent la locuința unui cetățean, în localitatea Gimbășani

15 Feb 2024 368

ISU IalomițaDintre cele mai relevante misiuni

12 Feb 2024 341

ISU IalomițaCoşurile de fum vor fi obligatoriu verificate

29 Jan 2024 358

ISU IalomițaPompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul evenimentului

18 Dec 2023 372

ISU IalomițaStația de pompieri Fetești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă a fost solicitată

12 Dec 2023 494

ISU Ialomița Dintre cele mai relevante misiuni

20 Nov 2023 459

ISU IalomițaProcesiune cu Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Sihăstria Râșcani.

13 Nov 2023 444