ISU Ialomița Buletin informativ -Jurnalul operativ al ISU IALOMIȚA – 58 de misiuni în acest weekend

Nr.155 din 01 noiembrie 2021   
 
 
                   
BULETIN INFORMATIV
 
Jurnalul operativ al ISU IALOMIȚA – 58 de misiuni în acest weekend
 
În ultimele 72 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 58 de evenimente, după cum urmează:
39 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
3 misiuni de transport persoane confirmate cu COVID-19;
3 intervenții în sprijinul echipajelor SAJ Ialomița, pentru preluarea unor persoane cu probleme de sănătate;
o misiune de deblocare ușă acces într-o locuință din municipiul Slobozia, în data de 30 octombrie a.c.,  în interiorul căruia a fost găsită o persoana care a necesitat îngrijiri medicale, ulterior a fost preluată și transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia;
2 misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire și stingerea a incendiilor, la două evenimente sportive desfășurate în municipiul Slobozia și comuna Gheorghe Doja în data de 30 octombrie a.c.
5 accidente rutiere: ✔️În această dimineață, trei echipaje de salvatori din cadrul Gărzii de intervenție Slobozia, au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o descarcerare și o ambulanță SMURD la un accident rutier produs în orașul Căzănești, în care au fost implicate două autoturisme și un autocamion. La evenimentul rutier a venit în sprijin și o ambulanță a SAJ Ialomița – substația Slobozia. Din evenimentul rutier au rezultat două victime conștiente și neîncarcerate care au fost monitorizate de echipajele medicale la locul intervenției. După acordarea primului ajutor, o victimă a fost preluată de echipajul SMURD  și transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia pentru investigații medicale suplimentare, a doua victimă a refuzat transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului, precum și sablarea carosabilului.

✔️În data de 29 octombrie a.c., două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o descarcerare  la un accident rutier produs pe DN 2, în comuna Coșereni în care au fost implicate două autoturisme. La evenimentul rutier au venit în sprijin și două ambulanțe ale SAJ Ialomița – substația Urziceni. Din evenimentul rutier a rezultat o victimă conștientă și neîncarcerată care a fost monitorizată de echipajele medicale la locul intervenției, ulterior fiind preluată și transportată de echipajul SAJ la Spitalul Municipal Urziceni, pentru investigații medicale suplimentare. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
✔️În data de 29 octombrie a.c., un echipaj din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, a intervenit cu o ambulanță SMURD  la un accident rutier produs în comuna Jilavele, în care un autoturism a lovit un biciclist. Din evenimentul rutier a rezultat o victimă conștientă care a fost monitorizată de echipajul medical la locul intervenției, ulterior fiind preluată și transportată la Spitalul Municipal Urziceni, pentru investigații medicale suplimentare.
✔️În data de 31 octombrie a.c., două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și ambulanță SMURD  la un accident rutier produs pe DN 2, pe raza comunei Movilița în care au fost implicate patru autoturisme. La evenimentul rutier a venit în sprijin și o ambulanță a SAJ Ialomița – substația Urziceni. Echipajul SMURD  acordat primul ajutor medical unei persoane, care ulterior a refuzat transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
✔️În data de 31 octombrie a.c., două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și ambulanță SMURD  la un accident rutier produs în municipiul Urziceni în care au fost implicate trei autoturisme. La evenimentul rutier a venit în sprijin și o ambulanță a SAJ Ialomița – substația Urziceni. Echipajul SMURD acordat primul ajutor medical unei persoane, care ulterior a refuzat transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

7 incendii:    ✔️În data de 29 octombrie a.c., salvatorii din cadrul Gărzii de intervenție Slobozia, au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, produs în comuna Cosâmbești. Două echipaje de salvatori cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o cisternă s-au deplasat de urgență la locul solicitării. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 3000 metri pătrați. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma unui foc deschis în spații deschise.
✔️În data de 29 octombrie a.c., salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și miriște de porumb produs pe raza satului Chiroiu Pământeni, din comuna Drăgoești. Două echipaje de salvatori cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă s-au deplasat de urgență la locul solicitării. Au ars: vegetație uscată și miriște de porumb pe o suprafață de aproximativ șase hectare. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma folosirii intenționate a sursei de aprindere.
✔️În data de 29 octombrie a.c., salvatorii din cadrul Gărzii de intervenție Slobozia, au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, produs pe raza municipiului Slobozia. Un echipaj de salvatori cu o autospecială de stingere cu apă și spumă s-a deplasat de urgență la locul solicitării. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma unui foc deschis în spații deschise.

✔️În data de 30 octombrie a.c., salvatorii din cadrul Gărzii de intervenție Slobozia, au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, produs pe raza municipiului Slobozia, cartier Slobozia Nouă . Un echipaj de salvatori cu o autospecială de stingere cu apă și spumă s-a deplasat de urgență la locul solicitării. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 50 metri pătrați. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma unui foc deschis în spații deschise.
✔️În data de 31 octombrie a.c., salvatorii din cadrul Gărzii de intervenție Slobozia, au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, produs în orașul Amara. Un echipaj de salvatori cu o autospecială de stingere cu apă și spumă s-a deplasat de urgență la locul solicitării. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 500 metri pătrați. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma unui foc deschis în spații deschise.
✔️În data de 31 octombrie a.c., salvatorii din cadrul Gărzii de intervenție Țăndărei, au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, produs pe raza comunei Movila. Un echipaj de salvatori cu o autospecială de stingere cu apă și spumă s-a deplasat de urgență la locul solicitării. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 200 metri pătrați. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de o scânteie mecanică provocată de o locomotivă.
 ✔️În această dimineață, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă a unui cetățean din comuna buzoiană Glodeanu Siliștea. Trei echipaje de salvatori cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, s-au deplasat de urgență la locul solicitării. La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta atât în interior, cât și la nivelul acoperișului casei. Intervenția promptă a salvatorilor a condus la localizarea incendiului și lichidarea acestuia, salvatorii reușind să stingă focarele și să îndepărteze elementele distruse de foc. Au ars: aproximativ 150 mp din acoperișul casei, bunuri electrocasnice, mobilierul din trei camere, documente personale și aproximativ două tone de lemne de foc.S-au deteriorat pereții locuinței, mobilierul și materiale textile din alte două camere. Echipajul SMURD a  acordat primul ajutor medical proprietarului în vârstă de 66 de ani care a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare, feței și spatelui, ulterior fiind preluat și transportat la spital. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost jarul căzut din sobă pe materiale combustibile.
Informare preventivă
Reamintim ialomițenilor că astfel de evenimente pot fi evitate, respectând următoarele măsuri:
-        nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării;
-        nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;
-        nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;
-        nu lăsați ușa sobei deschisă;
-        nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata apropiere a acestora;
-        stingeți focul pe timpul nopții;
-        asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană autorizată;
-        nu lăsați copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.
 
 
                                                    Compartimentul Informare și Relații Publice        
                                                                          
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.