ISU Ialomița Comunicat de presă - 2.06.2021

Nr.93 din 02 iunie 2021
 
 
 
 
BULETIN INFORMATIV
 
 
Incendiu la o casă în comuna Gheorghe Lazăr, soldat cu două victime.
Astăzi, în jurul orei 12.20, pompierii militari din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia, au fost alertați pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, să intervină în comuna Gheorghe Lazăr, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit.
 
Trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă precum și un echipaj SMURD, s-au deplasat de urgență la locul solicitării. La locul evenimentului s-a deplasat și un echipaj al SAJ Ialomița – substația Slobozia, venit în sprijin.
 
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul unei camere,  cu pericol de extindere la întreaga casă. Intervenția promptă a salvatorilor a condus la localizarea rapidă a incendiului și lichidarea acestuia după mai bine de două ore, aceștia reușind să stingă focarele și să îndepărteze elementele distruse de foc.  Echipajele SMURD și SAJ au acordat îngrijiri medicale la două victime conștiente: un bărbat cu vârsta de aproximativ 69 de ani, care prezenta arsuri la nivelul feței și membrelor superioare, după evaluare a fost preluat și transportat de echipajul SAJ la Spitalul Județean de Urgență Slobozia și o femeie cu vârsta de aproximativ 62 de ani care a suferit un atac de panică, după evaluare a refuzat transportul la spital.
 
 
Au ars în totalitate bunurile materiale din camera de unde s-a declanșat incendiul, articole de îmbrăcăminte, două uși, o fereastră, tavanul confecționat din lemn pe aproximativ opt metri pătrați și documente personale .
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit datorat unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.
 

 
 
RECOMANDĂRI:
 
   Pentru înlăturarea riscului de incendiu, recomandăm:

- Efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice, cu personal autorizat. Orice modificare a acesteia poate fi făcută doar cu avizul distribuitorului de energie şi numai de specialiști în domeniu;
- Nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent.
- La suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă, prin personal autorizat, că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
- Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
- Nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, va trebui să cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective. De asemenea, trebuie să acordaţi atenţie modului în care introduceţi sau extrageţi cablurile de alimentare din priză.
- Amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede. Unele accidente de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau la contactul cu apa.
 
 
 
 
 
 
                                                         Compartimentul Informare și Relații Publice
                                                                    
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU IalomițaAcțiuni pe timpul desfășurării festivalului Motorpark România, în localitatea Adâncata

11 Mar 2024 287

​Accident de muncă, la o fabrică de uleiuri din Slobozia. Iată ce s-a întâmplat

07 Dec 2023 1174

Un autocar s-a răsturnat în județul Ialomița. A fost activat Planul Roșu de intervenție (FOTO)

26 Nov 2023 1058

Impact violent între două TIR-uri și un autoturism în localitatea Țăndărei! Unul dintre șoferi, transportat la spital (GALERIE FOTO)

22 Nov 2023 1311

ISU Ialomița Accident rutier pe E85. Un autocar și alte două autoturisme implicate (FOTO)

04 Nov 2023 2716

Incendiu de amploare la o fabrică de lactate din județul Ialomița

26 Oct 2023 862

ISU IalomițaÎn urma evenimentului au fost distruși aproximativ 350 de baloți de lucernă

12 Oct 2023 521

ISU Ialomița Buletin informativ

02 Oct 2023 511

Când mustul poate fi letal Intoxicația cu gazul emanat din fermentație face victime

27 Sep 2023 875

ISU Ialomița Atenție la dioxidul de carbon acumulat în spaţiile unde mustul este pus la fermentat

27 Sep 2023 378

ISU Ialomița Buletin informativ

25 Sep 2023 405

ISU Ialomița „La mulți ani, pompieri români!” Ce activități vor fi în județ cu ocazia acestei zile

13 Sep 2023 790

ISU Ialomița Buletin informativ

11 Sep 2023 439

UPDATE. Ambulanță în flăcări în curtea Spitalului Județean de Urgență Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Sep 2023 2776

ISU Ialomița Weekend plin pentru pompieri. Iată de câte solicitări au avut parte

04 Sep 2023 740