ISU IalomițaMisiunile pompierilor ialomițeni

        Nr.20 din 29 mai 2023
                                                                                                        
BULETIN INFORMATIV
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Stingerea incendiilor, asigurarea măsurilor PSI, intervenții în cazul accidentelor rutiere, asanarea de muniție, înlăturarea efectelor meteorologice manifestate la nivelul județului și acordarea de prim ajutor reprezintă doar câteva exemple dintre cele 52 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (26-28.05.2023).
La nivel județean, 40 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:
 
    ! În data de 26.05.2023, echipa pirotehnică din cadrul inspectoratului a intervenit pentru asanarea unui proiectil exploziv de artilerie calibru 100 mm, în localitatea Bărcănești. Muniția a fost identificată, ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii.
 
    ! Două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit la un accident rutier, produs pe DN2A, între localitățile Slobozia și Bucu, în care au fost implicate două autoturisme. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă, conștientă, cooperantă și neîncarcerată, care a primit asistență medicală la locul solicitării, ulterior fiind transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia pentru investigații medicale de specialitate. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
 
  ! În data de 26.05.2023, în jurul orei 19:15, Stația de pompieri Fetești a fost solicitată să intervină la un accident rutier produs în municipiul Fetești, în care au fost implicate două autoturisme. În urma coliziunii a rezultat o victimă, conștientă, cooperantă și neîncarcerată, care după acordarea primului ajutor medical a refuzat transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
 
   ! În data de 27.05.2023, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Sărățeni, în care au fost implicate două autoturisme. În urma impactului a rezultat o victimă, conștientă și cooperantă, care a fost evaluată de către echipajul medical aflat la locul solicitării, ulterior fiind transportată la Spitalul Municipal Urziceni.
 

    ! De asemenea, în data de 28.05.2023, două echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit la un accident rutier, produs pe raza comunei Scînteia, în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă, în urma căruia a rezultat o victimă conștientă și cooperantă. După acordarea primului ajutor, victima care prezenta un traumatism la membrul superior drept a refuzat transportul la spital.
 
   !  Tot în data de 28.05.2023, salvatorii ialomițeni au intervenit la un accident rutier, produs pe raza comunei Andrășești, în care a fost implicat un autoturism. În urma acestuia au rezultat două victime, conștiente, cooperante și neîncarcerate, care după primirea îngrijirilor medicale nu a fost necesar transportul acestora la spital.

               
 
        ! În urma fenomenelor meteorologice generate de codul galben emis la nivelul județului Ialomița,  Detașamentul de pompieri Slobozia a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru degajarea unui copac, căzut pe carosabil, în municipiul Slobozia.
 
         ! Salvatorii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul desfășurării a două meciuri de fotbal, în orașul Amara, respectiv comuna Gheorghe Doja.
 
În ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 4 incendii înregistrate la nivel județean .
Din totalul celor 4 incendii care au avut loc în perioada menționată, la nivel județean, doar o singură intervenție a fost înregistrată la arderi necontrolate (vegetație uscată), fiind afectați 300 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere.
 
! În perioada de referință, trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă cu diverse funcționalități, în orașul Căzănești. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric, generat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător. Au ars mai multe aparate electrocasnice și s-au deteriorat tavanele și pereții exeriori ai unei încăperi aflată în imediata apropiere.
 
!  În seara zilei de 27.05.2023, în jurul orei 20:30, salvatorii din cadrul Stației de pompieri Țăndărei au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru lichidarea unui incendiu, produs la locuința unui cetățean, din comuna Sudiți. Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite. Au ars mai multe articole de mobilier și eletrocasnice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic, generat de un conductor electric improvizat.
 
Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, echipajul SMURD  aflat la locul intervenției a acordat primul ajutor medical unei persoane de sex feminin, care prezenta un atac de panică. Ulterior, aceasta nu a necesitat transportul la spital.
 
! De asemenea, tot în data de 27.05.2023, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit pentru lichidarea unui incendiu, produs la o anexă a unui cetățean, din comuna Drăgoești. La sosirea forțelor de intervenție acesta se manifesta la nivelul acoperișului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric, generat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător. Au ars acoperișul anexei pe o suprafață de aproximativ 35 de metri pătrați și articole de mobilier.
 
 
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
                                               Compartimentul Informare și Relații Publice  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU IalomițaMisiunile pompierilor ialomițeni

03 Jul 2023 516

ISU IalomițaMisiunile pompierilor ialomițeni

15 May 2023 557

ISU IalomițaMisiunile pompierilor ialomițeni în perioada sărbătorilor Pascale

18 Apr 2023 444

ISU Ialomița Buletin informativ - Misiunile pompierilor ialomițeni din ultimele 24 de ore.

10 Aug 2021 616

ISU Ialomița Comunicat de presă - Misiunile pompierilor ialomițeni în perioada 18–22.06.2021

22 Jun 2021 718