ISU Prahova Buletin informativ - 11.10.2022

BULETIN INFORMATIV
NR. 94 din 11 octombrie 2022
 
În perioada 10 – 11 octombrie, pompierii salvatori din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 31 misiuni, dintre care 9 au fost intervenții în situații de urgență, 20 urgențe medicale și 2 activități de îndrumare și control.
În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea unui incendiu ce a cuprins o anexă gospodărească din comuna Cocorăștii Mislii, sat Țipărești, precum și pentru localizarea și lichidarea a două incendii de vegetație uscată și deșeuri în localitățile Teișani și Valea Călugărească.
Pompierii au acționat și în alte 2 intervenții în sprijinul comunităților, dintre care una a vizat deblocarea unei persoane din locuință în municipiul Ploiești și cea de a doua, salvarea unui animal.
Totodată, în acest interval, un număr de 21 persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
Pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice în cazul a 2 accidente rutiere, produse în comuna Gherghița și în municipiul Ploiești, Centura de Vest – DN1, în care au fost implicate 5 autoturisme și cei 13 ocupanți ai acestora. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.
 
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat o misiune de recunoaştere în teren, la secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, verificând căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 ***
Revenim în atenția populației cu următoarele atenționări:
Utilizarea focului deschis pentru curățarea terenurilor în condiţii de vânt şi fără respectarea măsurilor obligatorii de protecţie favorizează propagarea incendiilor la locuințele oamenilor, proprietăți sau la fondul forestier.
Pentru evitarea producerii acestor evenimente, vă reamintim următoarele măsuri de prevenire:
• Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă;
• Realizarea arderii doar în locuri special amenajate, cu respectarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi;
• Supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului, după terminarea activităţii;

• Asigurarea mijloacelor tehnice pentru stingerea de îndată a focului (rezervor cu apă, găleţi, lopată, sapă, cazma), atunci când acesta scapă de sub control;
• Responsabilizarea adulţilor în ceea ce priveşte jocul copiilor cu focul şi accesul acestora la sursele de foc (chibrituri, brichete, lumânări, lămpi cu gaz etc).
De asemenea, reamintim prahovenilor că arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, iar în cazul realizării igienizării terenurilor prin ardere este obligatorie obţinerea acceptului de la Agenţia pentru Protecţia Mediului și a permisului de lucru cu focul, impunându-se, totodată, respectarea cu strictețe a măsurilor și regulilor de apărare împotriva incendiilor.

 
Unitățile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.
 
 
                                                                                       Compartimentul Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU PrahovaIntervenții relevante

29 Aug 2023 449

ISU Prahova Pompierii militari din județul Prahova au acționat în 105 misiuni

19 Jun 2023 717

ISU PrahovaFii informat și fii pregătit oriunde, oricând!

16 Jun 2023 677

ISU Prahova Pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice

15 May 2023 595

ISU PrahovaLa locul evenimentului au fost mobilizate o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare

08 May 2023 539

ISU Prahova Pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice

02 May 2023 556

ISU PrahovaAcțiunile pompierilor salvatori

25 Apr 2023 462

ISU PrahovaMisiuni relevante ale pompierilor prahoveni

24 Apr 2023 433

ISU PrahovaFii informat și fii pregătit oriunde, oricând!

20 Apr 2023 496

ISU Prahova Salvatorii prahoveni au fost la datorie în weekend de sărbătoare!

10 Apr 2023 562

ISU PrahovaIntervenții în sprijinul comunităților

04 Apr 2023 542

ISU PrahovaPompierii salvatori din județul Prahova au acționat pentru gestionarea a 47 de situații de urgență

29 Mar 2023 562

ISU PrahovaPompierii salvatori din județul Prahova au acționat pentru gestionarea a 44 de situații de urgență

16 Mar 2023 528

ISU PrahovaPompierii salvatori din județul Prahova au acționat pentru gestionarea a 38 de situații de urgență

15 Mar 2023 552

ISU PrahovaBilanțul misiunilor pompierilor militari harghiteni, din ultimele 24 de ore

14 Mar 2023 678