ISU Prahova Buletin informativ -13.12.2021

 
NR. 124 din 13 decembrie 2021
 
BULETIN INFORMATIV

În perioada 10 – 13 decembrie, s-au înregistrat 129 misiuni din care 67 au fost intervenții în situații de urgență, 59 cazuri SMURD și 3 activități de îndrumare și control.
Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 7 incendii, 9 misiuni (măsuri suport COVID), 7 recunoașteri, precum și în alte 13 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane din locuințe, asigurare zonă accidente rutiere etc. 14 persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 7 misiuni de recunoaştere în teren la secțiile ATI din județ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ. Pompierii prahoveni au fost mobilizați pentru asigurarea măsurilor specifice la 9 accidente rutiere, în urma cărora 4 persoane au fost transportate de urgență la spital.
 
De asemenea, în ultimele 72 de ore au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, referitor la prezența animalelor sălbatice (urși) în localitățile Sinaia și Comarnic.
 
În urma fenomenelor meteorologice periculoase produse în zona de competenţă a inspectoratului, pompierii prahoveni au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apei din 5 locații, respectiv Bușteni, Sinaia, Azuga, Breaza, Valea Doftanei acestea fiind inundate ca urmare precipitațiilor din ultimele ore.
Ploaia a cauzat probleme în localitățile menționate, 18 locuințe, gospodării și beciuri fiind inundate.
Totodată, militarii au acționat cu ajutorul drujbelor pentru a debloca partea carosabilă din cauza a 9 copaci care au căzut din cauza vântului. Alți 3 stâlpi de electricitate și un panou publicitar au fost îndepărtați.
 
În contextul ploilor abundente din ultimele ore, în localitatea Sinaia s-a produs o surpare de teren ca urmare a eroziunii malului pârâului Dorului. Alunecarea este la limita de acces către 2 propietăți în care se află 6 persoane. Deocamdată, nu se impune evacuarea acestora, însă zona este în atenția noastră, fiind monitorizată permanent.
 
O situație deosebită a avut loc duminică, în localitatea Cheia, unde un tânăr  de 23 de ani a fost salvat din calea apelor învolburate, de către un echipaj de pompieri. Acesta se afla în autoturism și încerca să ajungă la o casă de vacanță din localitate unde se afla împreună cu mai mulți prieteni.
În încercarea de a trece prin pârâul Teleajen, din cauza debitului mare nu a reușit să ajungă pe malul celălalt, fiind pus în pericol. Salvarea tânărului a venit din partea pompierilor, care l-au scos în condiții de siguranță, fiind în afara oricărui pericol.

 
76 pompieri militari cu 11 autospecialele de lucru cu apă și spuma, 1 descarcerare, 2 autoscări, 2 ambulanțe SMURD, 1 autoutilitară transport, 3 autospeciale de primă intervenție și comandă, 1 autospecială de grupă operativă și 7 motopompe au acționat pentru asigurarea măsurilor specifice de protecție a comunităților, precum și pentru evacuarea apei din zonele inundate. În sprijinul salvatorilor au acționat și pompierii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Breaza cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o motompomă.
 
Pompierii rămân la datorie, pentru limitarea și înlăturarea potențialelor efecte ale fenomenelor periculoase, monitorizarea situației din zonele vizate, precum și evoluția acesteia.                                                                                           
 
                                                                         Compartimentul Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU PrahovaIntervenții relevante

29 Aug 2023 433

ISU Prahova Pompierii militari din județul Prahova au acționat în 105 misiuni

19 Jun 2023 700

ISU PrahovaFii informat și fii pregătit oriunde, oricând!

16 Jun 2023 659

ISU Prahova Pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice

15 May 2023 567

ISU PrahovaLa locul evenimentului au fost mobilizate o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare

08 May 2023 524

ISU Prahova Pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice

02 May 2023 542

ISU PrahovaAcțiunile pompierilor salvatori

25 Apr 2023 449

ISU PrahovaMisiuni relevante ale pompierilor prahoveni

24 Apr 2023 417

ISU PrahovaFii informat și fii pregătit oriunde, oricând!

20 Apr 2023 477

ISU Prahova Salvatorii prahoveni au fost la datorie în weekend de sărbătoare!

10 Apr 2023 536

ISU PrahovaIntervenții în sprijinul comunităților

04 Apr 2023 524

ISU PrahovaPompierii salvatori din județul Prahova au acționat pentru gestionarea a 47 de situații de urgență

29 Mar 2023 539

ISU PrahovaPompierii salvatori din județul Prahova au acționat pentru gestionarea a 44 de situații de urgență

16 Mar 2023 509

ISU PrahovaPompierii salvatori din județul Prahova au acționat pentru gestionarea a 38 de situații de urgență

15 Mar 2023 532

ISU PrahovaBilanțul misiunilor pompierilor militari harghiteni, din ultimele 24 de ore

14 Mar 2023 646