ISU Prahova Buletin informativ -30.03.2022

BULETIN INFORMATIV
NR. 4 din 30 martie 2022
 
În perioada 29 – 30 martie, s-au înregistrat 53 misiuni din care 26 au fost intervenții în situații de urgență 25 cazuri SMURD și 2 activități de îndrumare și control.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, 26 de persoane au primit asistență medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă,. Echipajele de salvatori au acționat pentru lichidarea a 18 incendii izbucnite la locuințe și arderi necontrolate (vegetație uscată și gunoi menajer) și au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere în municipiul Ploiești, în urma cărora două persoane a fost transportată de urgență la spital.
 
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren la secțiile ATI din județ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
În perioada menționată, pompierii militari prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea a 14 incendii de vegetație uscată și gunoi menajer produse în localitățile Vadu Săpat, Bălțești, Călugăreni, Urlați, Bucov, Săhăteni, Albești Paleologu, Măgurele, Mizil, Podenii Vechi, Măneciu și Sângeru.
Incendiile au izbucnit, cel mai probabil, din cauza utilizării focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ 78,5 ha.
Misiunile cele mai dificile, din cauza suprafețelor afectate, a vântului puternic care dezvolta și propaga cu repeziciune incendiiile, dar și a drumului inaccesibil autospecialelor au fost în localitățile Vadu Săpat (35 ha) și Sângeru (30 ha) unde incendiile se manifestau pe o suprafață de aproximativ 65 ha cu posibilități de propagare la locuințe și fondul forestier.
Pregătirea terenului din grădină ocupă destul de mult timp, iar uneori igienizarea se face prin incendierea resturilor vegetale și a gunoaielor. Acest obicei poate fi periculos, mai ales în condiții de vânt.
🔥 Făcut aproape de case, de magazii, de depozite de furaje sau de adăposturile animalelor, focul poate fi scăpat de sub control.
⛔ Nu dați foc vegetației uscate din jurul gospodăriei pentru că flăcările se extind într-un timp foarte scurt și vă puneți în pericol, atât viața, cât și bunurile agonisite.
 
Un incendiu violent a avut loc în miez de noapte la o locuință din satul Trestioara, localitatea Vâlcănești. Echipajele de pompieri au fost alertate în jurul orei 02.33. La fața locului s-au deplasat 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. La sosirea echipajelor de pompieri la locul evenimentului, incendiul se manifesta în bucătărie și la 70 mp din podul locuinței. Incendiul s-a produs cel mai probabil din cauza unui coș de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile.
 
O grenadă defensiva a fost găsită de un cetățean în timp ce executa săpături pentru amenajarea grădinii. Alarma s-a dat marți, în jurul orei 14:34 în satul Colceag din localitatea Inotești.

Ulterior, barbatul a alertat echipajele de intervenție pentru executarea activității de asanare a teritoriului, precum și ridicarea materialului pirotehnic. Cel mai probabil elementul de muniție provine din  Al Doilea Război Mondial. Acesta a fost depozitat în vederea distrugerii împreună cu alte elemente de muniție.
 
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul semenilor.
 
                                                                                       Compartimentul Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU PrahovaIntervenții relevante

29 Aug 2023 449

ISU Prahova Pompierii militari din județul Prahova au acționat în 105 misiuni

19 Jun 2023 717

ISU PrahovaFii informat și fii pregătit oriunde, oricând!

16 Jun 2023 675

ISU Prahova Pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice

15 May 2023 595

ISU PrahovaLa locul evenimentului au fost mobilizate o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare

08 May 2023 539

ISU Prahova Pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice

02 May 2023 556

ISU PrahovaAcțiunile pompierilor salvatori

25 Apr 2023 462

ISU PrahovaMisiuni relevante ale pompierilor prahoveni

24 Apr 2023 433

ISU PrahovaFii informat și fii pregătit oriunde, oricând!

20 Apr 2023 496

ISU Prahova Salvatorii prahoveni au fost la datorie în weekend de sărbătoare!

10 Apr 2023 561

ISU PrahovaIntervenții în sprijinul comunităților

04 Apr 2023 542

ISU PrahovaPompierii salvatori din județul Prahova au acționat pentru gestionarea a 47 de situații de urgență

29 Mar 2023 562

ISU PrahovaPompierii salvatori din județul Prahova au acționat pentru gestionarea a 44 de situații de urgență

16 Mar 2023 528

ISU PrahovaPompierii salvatori din județul Prahova au acționat pentru gestionarea a 38 de situații de urgență

15 Mar 2023 552

ISU PrahovaBilanțul misiunilor pompierilor militari harghiteni, din ultimele 24 de ore

14 Mar 2023 677