ISU PrahovaPompierii salvatori din județul Prahova au acționat pentru gestionarea a 38 de situații de urgență

BULETIN INFORMATIV
NR. 28 din 15 martie 2023
 
În ultimele 24 de ore, pompierii salvatori din județul Prahova au acționat pentru gestionarea a 38 de situații de urgență, 21 dintre acestea fiind reprezentate de acordarea asistenței medicale de urgență.
De asemenea, echipajele de salvatori au localizat și lichidat opt incendii, patru dintre acestea fiind de vegetație uscată.
Un incendiu de amploare s-a produs ieri la un service auto din municipiul Ploiești, str. Apelor. Au ars paleți din plastic, existând pericolul de propagare la materialele aflate în apropiere (butoaie cu ulei și anvelope). Imediat, la locul intervenției au fost mobilizate două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă. În scurt timp, incendiul a fost localizat, nefiind înregistrate victime. Incendiul a avut drept cauză probabilă o țigară aprinsă aruncată peste paleții din plastic.
Totodată, pompierii prahoveni au acționat și în alte 5 cazuri în sprijinul comunităților, care au vizat asistența a două persoane supraponderale, deblocarea unor persoane din locuințe, asanarea de muniție neexplodată și salvarea unui animal.
În acest interval, 21 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
Pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere, în care au fost implicate 6 autoturisme și un microbuz, precum și cei 12 ocupanți ai acestora. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat o misiune de recunoaştere în teren, la secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
 
***
Vă reamintim că informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.
 
De asemenea, puteți descărca noua aplicație DSU. Fii informat și fii pregătit oriunde, oricând!
Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare IOS, dar și Android și poate fi descărcată gratuit, accesând unul din următoarele link-uri:
App Store ( https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906)
Google Play ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu )

Unitățile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.                                                                                                             
 
  Compartimentul Informare și Relații Publice
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU PrahovaFii informat și fii pregătit oriunde, oricând!

20 Apr 2023 496

ISU Prahova Buletin informativ - 07.11.2022

07 Nov 2022 840

ISU Prahova Buletin informativ - 19.09.2022

19 Sep 2022 722

ISU Prahova Buletin informativ - 22.09.2021

22 Sep 2021 899

ISU Prahova Buletin informativ - 14.06.2021

14 Jun 2021 549