ISU PrahovaSalvatorii au acționat pentru gestionarea a 37 de situații de urgență

 
BULETIN INFORMATIV
NR. 26 din 09 martie 2023
 
În ultimele 24 de ore, pompierii salvatori din județul Prahova au acționat pentru gestionarea a 37 de situații de urgență, 19 dintre acestea fiind reprezentate de acordarea asistenței medicale de urgență și 3 activități de informare și control.
Echipajele de salvatori au acționat pentru localizarea și lichidarea a 9 incendii (unul produs la un apartament din municipiul Ploiești, iar 8 dintre acestea au fost incendii de vegetație uscată).
În acest interval, 21 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere, în care au fost implicate 3 autoturisme și cei 3 ocupanți ai acestora. În urma acestor evenimente, o persoană a fost transportată la spital pentru a primi îngrijiri medicale suplimentare.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat o misiune de recunoaştere în teren, la secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
***

Atenție la incendiile de vegetație uscată!
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al judeţului Prahova reaminteşte cetăţenilor faptul că, în cazul incendiilor de vegetaţie uscată, pericolul mare îl reprezintă nerespectarea distanţelor de siguranţă faţă de locuinţe, anexe gospodăreşti, depozite de furaje, păduri, plantaţii, reţele electrice, reţele de telefonie, sonde, conducte ce transportă gaze şi lichide combustibile, căi de circulaţie, ceea ce, în unele situaţii, a generat, pe lângă pagube materiale, şi efecte cum ar fi scoaterea din funcţiune a instalaţiilor electrice, de telefonie ori a afectat desfăşurarea în bune condiţii a circulaţiei rutiere, periclitând siguranţa participanţilor la trafic. Pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente, instituţia noastră atrage atenția atât cetăţenilor, cât și reprezentanților instituţiilor şi operatorilor economici, asupra obligativităţii respectării prevederilor legislaţiei în vigoare.
Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută cu respectarea următoarelor prevederi generale:
  • condiţii meteorologice fără vânt;
  • colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi mici, astfel încât arderea să poată fi controlată;
  • executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;
  • curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m;
  • desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;
  • asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;
  • supravegherea permanentă a arderii;
  • stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;
  • interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor.
 
***
Vă reamintim că informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.
 
De asemenea, puteți descărca noua aplicație DSU. Fii informat și fii pregătit oriunde, oricând!
Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare IOS, dar și Android și poate fi descărcată gratuit, accesând unul din următoarele link-uri:
App Store ( https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906);

Google Play ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu ).
Unitățile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.                                                                                                             
 
  Compartimentul Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.