MAI - Comunicat de presa 5 aprilie 2016

Ministrul afacerilor interne, Petre TOBĂ, a avut astăzi la sediul MAI o întrevedere cu E.S. Ilir TEPELENA, ambasadorul Republicii Albania la București.

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au abordat aspecte de interes comun,  inclusiv problematica migrației, în condițiile în care închiderea rutei balcanice poate genera apariția unor noi rute de migrație. 

În acest context, ministrul de interne român a menționat că, în fața problemei migratorii care afectează regiunea balcanică, sunt necesare eforturi comune ale tuturor statelor, România arătându-și solidaritatea printr-o contribuție importantă atât în cadrul FRONTEX, cât și în cadrul noului mecanism adoptat în urma Consiliului European din martie, prin Declarația UE-Turcia. 

MAI susține intensificarea schimbului de informații în cazul evoluției crizei migratorii, dar și în ceea ce privește combaterea criminalității organizate și a fenomenului luptătorilor străini. 

E.S. Ilir TEPELENA a apreciat foarte mult experiența României în domeniul prevenirii și combaterii criminalității, aspect pe care îl consideră important de împărtășit și autorităților albaneze implicate în procesul de aderare la UE. La rândul său, ministrul Petre Tobă a transmis disponibilitatea MAI de a oferi instituțiilor de aplicare a legii din Albania expertiză în domenii circumscrise afacerilor interne.

Totodată, cei doi oficiali au apreciat conlucrarea foarte bună a ofițerilor de legătură din ambele state în cadrul Centrului Sud - Est European de Aplicare a Legii – SELEC, platformă regională de cooperare în domeniul polițienesc și vamal, cu sediul la București.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.