MAIDirector general al Jandarmeriei Naționale Franceze vizitează România

COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 220 din 12 mai 2023
 
 
La data de 12 mai 2023, a avut loc la sediul MAI o scurtă întrevedere de curtoazie a domnului Lucian Nicolae BODE, ministrul afacerilor interne, cu domnul Christian RODRIGUEZ, director general al Jandarmeriei Naționale Franceze, în contextul vizitei pe care șeful Jandarmeriei Franceze o efectuează în România în perioada 11-12 mai 2023. La activitate a participat și Excelența Sa doamna Laurence AUER, ambasadoarea Republicii Franceze în România.
 
În cadrul reuniunii, ambele părți au evidențiat foarte buna cooperare bilaterală în ceea ce privește colaborarea polițienească și la nivelul Jandarmeriilor, urmând ca aceasta să fie extinsă și în alte domenii precum criminalitatea cibernetică și violența domestică. Ministrul afacerilor interne a punctat inclusiv sprijinul constant acordat de-a lungul anilor de partea franceză în procesul de dezvoltare și evoluție instituțională a Jandarmeriei Române.
 
Participanții la discuții au reliefat contribuția importantă a reprezentanților structurilor de profil, a atașaților de afaceri interne ai celor două ministere, precum și a polițiștilor români care participă la misiuni operative pe teritoriul Franței. Activitatea depusă de aceștia contribuie la asigurarea securității cetățenilor celor două state, aspect foarte important în  actualul context caracterizat de numeroase  provocări la adresa securității naționale.
 
În ceea ce privește subiectul aderării României la spațiul Schengen, partea franceză a reconfirmat sprijinul său în acest sens și a precizat importanța menținerii la un nivel ridicat a angajamentului demonstrat de România pentru a putea îndeplini acest obiectiv major în cel mai scurt timp. Domnul Lucian Nicolae BODE a mulțumit pentru mesajul transmis și a precizat că România continuă dialogul cu toate statele membre pentru a putea obține o decizie favorabilă în acest an.
 
DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.