MAI La datorie în sprijinul cetățenilor pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice nefavorabile

Situația revine la normal.

 În conformitate cu informațiile centralizate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, prin Centrul Național de Conducere Integrată, în județele afectate de fenomenele meteorologice severe, situația se prezintă astfel:

Nu mai sunt persoane blocate pe căile de transport rutier. 

Drumurile au fost deblocate și redate circulației, inclusiv A2, începând cu ora 9.30, pe tronsonul Cernavodă – Fetești,  pe ambele sensuri. Mai sunt închise autostrada A4 și un tronson de pe DN3 (Călărași-Lehliu-Gară).

Toate aeroporturile și porturile maritime sunt deschise. Traficul feroviar este operațional la această oră pe toate magistralele de cale ferată, circulația trenurilor fiind însă adaptată la condițiile meteo.

Nu sunt puncte de trecere a frontierei închise, cu excepția punctelor de trecere a frontierei de la Dunăre care sunt închise din cauza gheții formate.

La PTF Vama Veche este permisă circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 12,5 tone, din cauza restricțiilor de circulație impuse pe teritoriul Bulgariei.

 Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, la această oră se acționează pentru remedierea a 3 avarii în județul Constanța.  

În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost efectuate 9.014 intervenții medicale de către SMURD și serviciile de ambulanță, din care 278 pentru gravide și 164 pentru persoane dializate. 

În județele vizate de avertizările meteorologice, Ministerul Afacerilor Interne a acționat cu 5.475 angajați (1.517-IGPR, 1.246-IGSU, 2.354-IGJR, 358-IGPF) cu 1.462 mijloace (836-IGPR, 234-IGSU, 256-IGJR, 136-IGPF). 


CNAIR a acționat cu 1.329 utilaje, 8.433,3 tone de material antiderapant și 74.35 tone clorură de calciu. 

Pe parcursul zilei de 11 ianuarie, Ministerul Apărării Naționale a executat 7 misiuni pentru deszăpezire cu 142 militari și 10 mijloace tehnice în municipiul București  și în județul Tulcea.

În data de 12.01.2017 cursurile școlare sunt suspendate în totalitate în municipiul București și 11 județe: Ialomița (cu excepția grădinițelor cu program prelungit din municipiile Slobozia, Urziceni și Fetești), Brăila, Buzău, Dâmbovița, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ilfov, Maramureș, Tulcea și Vrancea.

***
Județul Constanța
O autospecială pentru transport victime multiple și o șenilată de la ISU Neamț s-au deplasat în dreptul localității Arsa pentru a prelua o femeie de 35 de ani, însărcinată, care avea contracții și interdicție medicală de a naște pe cale naturală. Aceasta a fost adusă din localitatea Albești până la punctul de întâlnire cu un buldoescavator, fiind însoțită și de un polițist. Din nou, a fost preluată de altă șenilată care a transportat pacienta până în apropiere de Mangalia, unde aceasta a fost preluată de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean. Femeia a ajuns în siguranță la o unitate medicală din Constanța.

O șenilată de la ISU Neamț, cu paramedic, s-a deplasat în localitatea General Scărișoreanu de unde a preluat un copil cu dureri în zona toracică, pe care l-a transportat până la unitatea de primiri urgențe a unui centru medical din Techirghiol.

O șenilata ce apartine ISU Neamt, venită în sprijin la Constanța, a avut o misiune de salvare a doua fetițe. S-au deplasat cu șenilata și au preluat o fetiță de un an si una de 12 ani. Ambele au fost transportate până la autospeciala transport personal șivictime multiple, care le-a preluat pe cele doua si le-a transportat la spitalul din Mangalia.

Județul Călărași
ISUJ Călărași a intervenit în localitatea Valea Argovei, la ieșirea către Lehliu pentru deblocarea a 3 autoturisme în care se aflau 7 persoane. Persoanele se află în siguranță, fără probleme de sănătate.

Pe DN3A în dreptul localității Dor Mărunt s-a intervenit pentru deblocarea a 2 autovehicule în care se aflau 3 persoane erau înzăpezite. Utilajele CNAIR au reușit acțiunea de deszăpezire.

 Județul Giurgiu
O autocisternă cu o masă de 15-16 tone care transporta oxigen lichid pentru Spitalul Giurgiu a ajuns aseară la intrarea pe de DN5 Adunații-Copăceni – Giurgiu, unde era în vigoare o restricție pentru autovehiculele cu o masă mai mare de 7,5t. La solicitarea MAI și având în vedere necesitatea alimentării cu oxigen a spitalului pentru gestionarea cazurilor medicale curente, autocisternei i s-a facilitat deplasarea spre municipiul Giurgiu. 

Județul Dolj
 Un elicopter SMURD tip EC-135 de la Punctul de Operare Aeromedicală Craiova a fost solicitat pentru o misiune de transport a unei femei de 24 de ani aflate în travaliu, din localitatea Melinești, jud. Dolj, la Unitatea de Primiri Urgențe Craiova. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.